Vanderjeugd wordt running mate Tommelein

Francesco Vanderjeugd en Bart Tommelein gaan in duo naar de voorzittersverkiezingen van Open VLD. ©JONAS LAMPENS

Francesco Vanderjeugd trekt zich terug als kandidaat voor het voorzitterschap van Open VLD. Hij wordt de running mate van Bart Tommelein. ‘Bart heeft de ervaring die ik nog mis’, zegt Vanderjeugd in een dubbelinterview.

Tommelein bezweert dat hij Vanderjeugd ‘geen enkele belofte’ heeft gedaan. Als hij partijvoorzitter wordt, wil hij er wel op toezien dat Vanderjeugd een nationale rol kan spelen en werk maakt van de partijvernieuwing.

‘Veel mensen vonden dat we niet tegen elkaar moesten opkomen, want dan zouden we de krachten versnipperen’, zegt Tommelein tevreden in een interview. Door de rangen in West-Vlaanderen te sluiten vergroten de kansen van Tommelein op het voorzitterschap. Tegenkandidaten zullen twee keer nadenken voor ze de handschoen opnemen tegen de populaire Tommelein, die kan rekenen op de steun in West-Vlaanderen.

Donkerblauwe achterban

Blijft de vraag of Gwendolyn Rutten nog een derde termijn wil doen als voorzitter. Een andere naam die circuleert, is die van Egbert Lachaert, de Kamerfractieleider uit Oost-Vlaanderen. Met zijn verzet tegen paars-groen heeft hij veel krediet gewonnen bij de donkerblauwe achterban. Hij twijfelt nog of hij in de race stapt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud