Vanhengel: 'Politiek surrealisme in Brussel'

Uittredend Brussels minister Guy Vanhengel (Open VLD) deed er het gisteren het zwijgen toe nadat de liberale partijtop zijn Brusselse coalitieplannen terugfloot. Maar op Facebook kan hij het niet laten zijn teleurstelling te uiten, net als andere politici.

Coup de théâtre gisteren in Brussel. Kort nadat de Franstalige partijen PS, cdH en FDF hadden aangekondigd dat ze in Brussel samen in zee gaan, reageerden de partijvoorzitters van Open VLD en CD&V dat ze niet met het FDF willen regeren. Zo hebben CD&V en Open VLD gisteren de Brusselse regeringsvorming geblokkeerd. Guy Vanhengel (Open VLD) werd daarbij teruggefloten door zijn eigen partijtop. 

Vanhengel wou gisteren geen commentaar geven, maar laat op Facebook wel zijn teleurstelling blijken. 

 

Ook sp.a-boegbeeld Johan Vande Lanotte reflecteerde op Facebook over de gebeurtenissen van gisteren. 

MR-voorzitter Charles Michel reageerde ondertussen op de Franstalige radio op de nieuwe evoluties. Maar uittredend vice-premier Didier Reynders (MR) hield het gewoon bij zijn dagelijks weerbericht.

En ondertussen op het Martelarenplein.. houdt de uittredende Vlaamse regering zoals gewoonlijk haar vrijdagse ministerraad. En ook dat mag op Facebook, dacht Hilde Crevits (CD&V).

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud