'Verkiezingskoorts kan, maar begin niet te ijlen'

Staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez

Staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (sp.a) is niet te spreken over de plannen van CD&V-minister Koen Geens voor een gunstiger belastingregime voor diamantairs. 'Een beetje verkiezingskoorts kan, maar je moet niet beginnen ijlen', klinkt het.

'Durven ze echt voorstellen de diamantairs een belastingverlaging te geven, betaald door een verhoging van de btw en de prijs van de brandstof?', reageert Crombez verbaasd.

Crombez noemt de plannen van Geens voor een overstap op een soort karaattaks 'onbespreekbaar'. 'Dit is een sector met goede en slechte bedrijven, waarbij sommige rotte appels de schatkist voor honderden miljoenen oplichten', hekelt hij. 'Die sector simpelweg belonen, is voor mij absoluut geen goede incentive. Vooral omdat we veel zelfstandigen vragen om te 'verwitten' en extra inspanningen te doen.'

Crombez heeft er niets op tegen dat wordt nagedacht over manieren om diamantairs in ons land te houden, zolang dat kan 'in een degelijke economische context'. Niet gewoon omdat de sector 'eenzijdig stelt dat ze teveel belastingen moet betalen, terwijl sommige bedrijven in die sector de schatkist voor honderden miljoenen euro's oplichten'. Klaarheid voor de kiezer scheppen de plannen in elk geval, besluit Crombez.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud