Advertentie

Vertrouwen Belg op hoogste peil in twee jaar

Een winkel van Colruyt. ©Lieven Van Assche

Het vertrouwen van de consumenten is in oktober voor de zevende maand op rij gestegen, zegt de Nationale Bank. De Belgen waren sinds juli 2011 nooit zo optimistisch.

De vertrouwensindicator noteert op -6 punten, tegenover -7 punten in september. Een negatief cijfer geeft aan dat er nog wat meer pessimisten zijn dan optimisten. Landgenoten zijn doorgaans nogal somber, want de indicator van het vertrouwen klimt zelden boven nul.

De stijging van het vertrouwen is te danken aan twee factoren. In de eerste plaats daalde de bezorgdheid over een stijging van de werkloosheid. Bovendien werden de consumenten optimistischer over hun toekomstige financiële situatie.

Tegelijk werden de Belgen wat somberder over de economische vooruitzichten in ons land. De beoordeling van het spaarvermogen veranderde niet.

De stijgende trend van het consumentenvertrouwen toont aan dat het herstel van de Belgische economie doorzet. De toename van het vertrouwen kan de consumptie en economische groei opkrikken. Ook de ondernemers werden de jongste maanden optimistischer.

Analisten zien de groei van de Belgische economie versnellen van 0 procent in 2013 tot 1 procent in 2014.

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud