Advertentie
Advertentie

Voorlopige rijbewijzen blijven langer geldig

©BELGAIMAGE

De nieuwe verlenging komt er omdat de rijscholen en examencentra nog altijd met wachtlijsten kampen na de lockdowns.

Er zijn meer kandidaten met een voorlopig rijbewijs dat geldig is tot 30 september 2021, dan er beschikbare plaatsen zijn in de examencentra tot dan. Om dat euvel te verhelpen hebben de bevoegde ministers Georges Gilkinet (Ecolo), Lydia Peeters (Open VLD), Valerie De Bue (MR) een Elke Van den Brandt (Groen) beslist de geldigheidsduur van de voorlopige rijbewijzen opnieuw te verlengen.

Federaal minister Gilkinet bereidde een Koninklijk Besluit voor, waarop de gewesten binnen 30 dagen een advies moeten geven. Het plan is om een getrapt systeem te lanceren, met twee mogelijkheden. Voorlopige rijbewijzen die tussen 15 maart 2020 en 1 oktober 2021 vervielen of vervallen, blijven geldig tot eind dit jaar. Voorlopige rijbewijzen waarvan de geldigheid afloopt na 30 september 2021 - en voor 1 januari 2022 -, krijgen een verlenging tot 31 maart 2022.

Vlaams minister van Mobiliteit Peeters zal het voorstel met de verlenging komende vrijdag aan de Vlaamse regering voorleggen. Ook in Brussel staat het voorstel geagendeerd op de volgende vergadering van de regering.

De ministers raden iedereen aan om zo snel mogelijk een afspraak te maken voor een praktijkexamen, zodat de centra alle afspraken goed kunnen vastleggen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud