Vragen rond miljoenendeal mondmaskers

Er rijzen vragen over de deal voor 15 miljoen stoffen mondmaskers. ©Photo News

Er worden vraagtekens geplaatst bij de manier waarop het Luxemburgse bedrijf Avrox de deal voor 15 miljoen mondmaskers won, zo bericht Het Laatste Nieuws.

Firma's die hun dossier in orde hadden, zijn volgens N-VA-parlementslid Michael Freilich om onduidelijke redenen overboord gegooid. Dat schrijft Het Laatste Nieuws donderdag.

Eind april moest Defensie van de federale regering op zoek naar een leverancier voor 18 miljoen stoffen mondmaskers. Een contract voor 15 miljoen daarvan - ter waarde van een kleine 40 miljoen euro - werd in de wacht gesleept door de firma Avrox.

Zeven firma's

Michael Freilich, Kamerlid voor N-VA, stelt zich vragen bij de manier waarop dat is gebeurd. 'Defensie heeft in verschillende dossiers het bedrijf uitgesloten zonder gegronde reden', zegt hij in Het Laatste Nieuws. Zeker zeven firma's kregen te horen dat ze geweigerd waren omdat er geen referentie bij het dossier stak. 'Terwijl dat wél zo is', aldus Freilich.

Eén Belgische firma bevestigt dat ze werd benadeeld. 'Wij hebben bewijs dat we een referentie meegestuurd hebben, maar toch werden we geschrapt omdat er zogezegd geen referentie was', zegt Pol Speleers van Seyntex. Freilich heeft een brief gericht aan het Rekenhof met de vraag om het dossier te onderzoeken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud