Advertentie

Vuye en Wouters roffelen op Vlaamse trom

Het logo van de tweemansfractie Vuye en Wouters.

Hendrik Vuye en Veerle Wouters hebben na hun vertrek bij de N-VA een eigen logo en website klaar. Onder die nieuwe vlag beloven ze meer dan ooit op de communautaire trom te roffelen.

'Wij hebben twee hoofdbedoelingen', legde Hendrik Vuye uit in een reactie aan VRT Nieuws. 'Ten eerste zullen we wekelijks in de plenaire vergadering een communautaire vraag stellen om aan te tonen dat België niet werkt. Ten tweede, en dat is voor ons het belangrijkste, gaan we werken rond inhoud. Dat zullen wij bijvoorbeeld doen door naar buiten te komen met een 'grendelboek', waarin we alle Belgische grendels ontleden en aantonen hoe je die kan omzeilen.'

Doorstart

De ex-N-VA'ers Hendrik Vuye en Veerle Wouters gaan onder eigen vlag het Vlaams-nationalisme verder uitdiepen. ©BELGA

Een maand na hun vertrek uit de N-VA zijn Hendrik Vuye en Veerle Wouters klaar om een doorstart te maken als communautaire scherpslijpers. Ze hebben een zwart-witlogo met klauwende Vlaamse leeuw en de website vuyewouters.be voorgesteld. 'Zo kunnen we aan de slag en onze projecten verderzetten waarmee we bezig waren binnen het voormalige Objectief V', luidt het. 

Hommeles

Objectief V was het project over het confederalisme in de N-VA dat Vuye en Wouters trokken, maar ze kregen hommeles over de communautaire standstill die de N-VA heeft afgesproken in de regering-Michel. Het kwam tot een breuk. N-VA-voorzitter Bart De Wever zei in een reactie te vrezen dat Vuye en Wouters hun levenswerk zouden maken van het communautaire bashen van de N-VA. De Wever lijkt gelijk te krijgen.

Vuye en Wouters willen een nieuwe Vlaams-nationalistische beweging op gang trekken. Voorlopig zijn er wel nog geen plannen om een eigen partij op te richten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud