Waals milieuminister vindt Vlaamse houding 'onaanvaardbaar'

Philippe Henry geeft Vlaanderen een veeg uit de pan. - BELGA ©BELGA

Waals minister van Milieu Philippe Henry (Ecolo) noemt de houding van Vlaanderen in twee milieudossiers onaanvaardbaar. Dat zei hij woensdag in het Waals parlement. Het gaat om de discussie over de Europese boete in verband met waterzuivering en de verdeling van de opbrengsten uit CO2-emissierechten.

De federale overheid heeft op 3 januari de boete van 10 miljoen euro betaald die België kreeg opgelegd van het Europees Hof van Justitie omdat het in gebreke bleef met zijn waterzuivering.

De gewesten slaagden er immers niet in tot een akkoord te komen over de verdeling van de boete, onder meer omdat Vlaanderen in orde zou geweest zijn met de waterzuivering. 'Geen enkele regio was in orde op het bewuste moment,' herhaalde Henry woensdag. Vlaams minister-president Kris Peeters zei dinsdag nog dat Vlaanderen niet van plan is een bijdrage te leveren.

Henry geeft Vlaanderen ook de schuld van het feit dat er nog geen akkoord kon worden gevonden over de verdeling van de opbrengsten uit emissierechten. De 'extreme' houding van Vlaanderen, dat een te groot deel van de opbrengsten zou eisen, bedreigt volgens hem de inkomstenbronnen van de andere niveaus.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud