Advertentie

Wallonië wil extra verstrengen

Waals minister-president Elio Di Rupo. ©BELGA

De Waalse regering wil nieuwe verstrengingen. Dat laat minister-president Elio Di Rupo (PS) verstaan voor het begin van het Overlegcomité deze middag, waar in de eerste plaats gekeken wordt naar meer uniformiteit in de maatregelen in de verschillende landsdelen.

Di Rupo wil dat Wallonië 'zo ver mogelijk' gaat richting een 'confinement élargi', al laat hij in het midden wat dat precies moet inhouden. Vanmiddag is er overleg tussen premier Alexander De Croo (Open VLD) en de minister-presidenten van de deelstaten voor meer uniformiteit in de getroffen maatregelen. Di Rupo wil zijn standpunt daar uiteenzetten.

Wat de Waalse wensen concreet inhouden, is nog onduidelijk. Hoewel Wallonië de nationale avondklok tussen middernacht en 5 uur heeft verstrengd (van 22 uur tot 6 uur), is het gewest op andere vlakken minder streng dan Vlaanderen. Zo besloot de Vlaamse regering gisteravond de cultuur- en sportsector stil te leggen. In Brussel is dat al het geval sinds maandag.

De Vlaamse verstrengingen gaan pas in op vrijdagavond. Dat stoot op felle kritiek. Een hele reeks steden nemen het heft in eigen hand en laten de maatregelen vanavond al ingaan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud