Advertentie

'We kunnen een historische uitslag neerzetten'

Liesbeth Homans ©Dries Luyten

'We hebben nu een kans uit duizend om op 25 mei een historische uitslag neer te zetten', zegt Liesbeth Homans (N-VA) in een weekendinterview met De Tijd.

Liesbeth Homans, de leading lady van de N-VA en lijsttrekker voor het Vlaams Parlement in Antwerpen, meent dat de N-VA op 25 mei de bakens zal kunnen verzetten. Maar de aanvallen van de andere partijen op de N-VA baren haar wel zorgen. 'De uitspraken over ons tonen vooral de zwakte aan van de andere partijen. Wij doen daar niet aan mee. Maar we maken ons wel zorgen. Is dat offensief een voorbode om een regering te willen vormen zonder de N-VA?'

Homans benadrukt nog eens dat de N-VA werk wil maken van een economische herstelregering. En daarin is volgens haar geen plaats voor de PS. 'Als je echt een sociaaleconomische herstelregering wil, wat elke Vlaamse partij nu beweert, doe je dat beter zonder de PS. Anders is het redelijk onmogelijk'.

Homans beseft dat het niet makkelijk zal worden. ''We hebben nooit beweerd dat het een wandeling in het park zal zijn. Maar het is wel nodig. Als je echt gelooft dat onze welvaart op het spel staat, dan is er echt iets nodig', klinkt het.

Meteen roept ze de Vlaamse partijen op zich niet opnieuw te laten inpakken door de PS. 'Structurele maatregelen staan haaks op het PS-model. Het is aan alle Vlaamse partijen om daar nu een lijn in te trekken en die verantwoordelijkheid niet alleen bij de N-VA te leggen. Dan heeft de PS niet alleen met ons een probleem, maar ook met de andere Vlaamse partijen'.

 

Lees het volledige weekendinterview zaterdag in De Tijd.

 

Advertentie
Gesponsorde inhoud