Advertentie

'Welke belastingverhoging werd dan niet door N-VA-regeringen beslist?'

John Crombez ©BELGA

Sp.a-kopstuk John Crombrez reageert verwonderd op de 'uitdaging' van N-VA-voorzitter Bart De Wever om ook maar één belastingvoorstel van N-VA te vinden dat de belastingen verhoogt.

De huidige Vlaamse en federale 'N-VA-regeringen' hebben immers al voor minstens 1,5 miljard euro aan lastenverhogingen doorgevoerd, reageert Crombez.

De verhoging van de accijnzen op diesel, de verhoging van de griffierechten, de inperking van de woonbonus, meer btw. Crombez somt een hele reeks lastenverhogende ingrepen op van de Vlaamse en federale regeringen, waarin N-VA als grootste partij mee aan de knoppen zit.

De sp.a'er verwijst ook naar de niet-indexering van een reeks belastingverminderingen en -vrijstellingen, zoals die voor pensioensparen, spaarboekjes, lage pensioenen en andere vervangingsinkomens.

'Wij dagen De Wever uit te zeggen welke van de volgende belastingverhogingen niet door N-VA-regeringen werden beslist', besluit Crombez. 'We spreken over onderstaande belastingverhogingen geen waardeoordeel uit, we stellen alleen vast dat N-VA wel degelijk belastingverhogingen besliste.'

Aanleiding voor de opeenvolgende 'uitdagingen' was de oproep van Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten aan haar coalitiepartners N-VA, CD&V en MR om te stoppen met voorstellen rond nieuwe belastingverhogingen te lanceren. De Wever voelde zich naar eigen zeggen niet aangesproken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud