'Wij willen geen verloren generatie'

Sp.a-voorzitter Bruno Tobback

'Dat een hele generatie jonge mensen geen werk vindt dat meer dan een dag, een week of een maand zekerheid biedt, is het fundamentele vergif in onze samenleving. We moeten ervoor zorgen dat we geen verloren generatie krijgen'. Dat zegt sp.a-voorzitter Bruno Tobback in een interview, dat dit weekend in De Tijd verschijnt.

De inzet van het relanceplan waaraan de regering-Di Rupo werkt, is volgens Bruno Tobback 'dat je een brede - zogenaamd muffe - middengroep moet zien te behouden.' Zij vormen immers het fundament van onze samenleving.

'Het gaat er dan over dat onze jongeren niet zonder diploma uit het onderwijs komen en dat ze aan vast werk raken.' Anders dreigt er een verloren generatie te ontstaan, waardoor onze welvaart ook dreigt te worden ondermijnd, waarschuwt Tobback.

'Want het is niet alleen een probleem van die jongeren, maar ook van de ouders en grootouders. Als je twintig jaar of langer moet lenen om een huis af te betalen, maar geen job vindt voor langer dan een week, het spijt mij zeer, maar wie denkt er dan nog zijn huis aan een deftige prijs te kunnen verkopen?'

En daarom zet de sp.a, met federaal minister van Werk Monica De Coninck, hoog in op het creëren van bedrijfsstageplaatsen voor jongeren. Ook willen de socialisten KMO's steunen als ze mensen aanwerven.

Lees het volledige interview met Bruno Tobback in de weekendeditie van De Tijd

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud