Wissel aan top federale politie

François Farcy, de directeur ad interim van de federale gerechtelijke politie, wordt opgevolgd door Claude François. Eerder vandaag was duidelijk geworden dat Farcy zijn ontslag had aangeboden aan minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet, onder meer uit onvrede met zijn trage benoeming.

De benoemingscontroverse aan de top van de federale gerechtelijke politie kent een nieuwe wending. Vanochtend had de huidige directeur ad interim François Farcy nog zijn ontslag aangeboden, omdat hij nog niet definitief benoemd is, hoewel hij de taak al meer dan een jaar uitoefent. 

Volgens een persbericht van minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet blijkt nu dat Farcy al sinds vrijdag nadacht om zich kandidaat te stellen als gerechtelijk directeur van een arrondissement. Vandaag bevestigde Farcy aan de minister dat hij zich kandidaat wilde stellen voor een functie van arrondissementeel gerechterlijk directeur. 

'Omdat de directeur-generaal van de gerechtelijke politie alle selectiecommissies voorzit en hij zelf kandidaat is, acht hij zijn functie ad interim niet langer verenigbaar met zijn kandidatuur en daarom heeft hij voorgesteld om vanaf vrijdag 17 januari zijn ontslag in te dienen,' aldus het persbericht. 

Farcy zal in de functie van directeur ad interim worden opgevolgd door Claude Fontaine, die nu al directeur is binnen de algemene directie van de federale gerechtelijke politie en verantwoordelijk voor het departement van criminaliteit tegen personen. 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud