Advertentie

Youth for Climate organiseert op 15 maart 'wereldwijde staking' voor het klimaat

Een klimaatbetoging van Yout for Climate ©Photo News

Onder de noemer 'Global Strike for Future' organiseren de klimaatjongeren van Youth for Climate op vrijdag 15 maart een wereldwijde staking voor een beter klimaat. Die oproep tot jong en oud lanceren ze met een nieuw gelijknamig Facebookevenement.

Al vier donderdagen op rij trekken de klimaatspijbelaars aan de alarmbel zodat de volwassenen en met name de politici beseffen dat hun toekomst in gevaar is indien de opwarming van de aarde niet onder de 2 graden Celsius blijft.

'Klimaatwetenschappers hebben bewijzen dat zelfs die 2 graden opwarming zal leiden tot massale honger, droogte, overstromingen, tornado's, oorlogen en uitsterving. En dat allemaal omdat de volwassenen van vandaag niet geven om morgen. Ze stelen onze toekomst van voor onze ogen', stelt Youth for Climate op het Facebookevenement.

Ambitie

De klimaatjongeren vragen dat iedereen samen met hen staakt om op die manier aan de regering een bewijs te vragen dat ze de ambitie hebben om onder een klimaatopwarming van 2 graden Celsius te blijven.

'Als volwassenen ons dit bewijs niet kunnen leveren, laat ze dan eerlijk zijn, deze mislukking toegeven en meedoen met onze staking', verklaart Youth for Climate.

Op het Facebookevenement staat Brussel als locatie voor het evenement aangeduid. De organisatie is momenteel zelf niet bereikbaar voor verdere commentaar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud