Yves Leterme bestuurder bij Chinese holding

Voormalig premier Yves Leterme. ©BELGA

De gewezen Belgische eerste minister wordt covoorzitter van de raad van bestuur van de Chinese holding en bedrijvenaccelerator ToJoy.

Yves Leterme was na zijn vertrek uit de Belgische politiek enkele jaren aan de slag als adjunct-secretaris-generaal van de OESO. Sinds midden 2014 is hij secretaris-generaal van de internationale intergouvernementele organisatie IDEA, die in Stockholm gevestigd is.

Veel andere mandaten heeft Leterme niet. Hij is nu aangetrokken door de Chinese groep ToJoy. Daar wordt hij covoorzitter van de raad van bestuur, samen met de gewezen Servische president Boris Tadić en de vroegere president van Costa Rica, José María Figueres. Leterme wordt tevens president van ToJoy West-Europa. ToJoy haalt ook Jun Ge binnen, een voormalige topmanager van de technologiegroepen Apple en Intel.

ToJoy is een durfkapitaalverschaffer en holding, die volgens zijn website 60 filialen telt en in ruim 100 joint-venturebedrijven investeerde. De groep fungeert ook als incubator en accelerator voor jonge technologiebedrijven.

Het aantrekken van onder anderen Leterme moet de internationale ambities van ToJoy onderstrepen. De groep landde al in de VS en opende kantoren in onder meer Parijs en Wenen. Ze kijkt ook naar India, Japan en Zuid-Korea.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud