Zaak-Wesphael blijkt liefdesdrama

Bernard Wesphael in betere tijden - Foto Photo News ©Photo News

De zaak-Wesphael neemt een verrassende wending. De tv-zender RTL-TVI berichtte donderdagavond op basis van betrouwbare bronnen dat Véronique Pirotton, de vrouw van Waals parlementslid Bernard Wesphael, op de avond waarin ze stierf een telefoontje kreeg van haar minnaar. Daarop zou Wesphael in woede zijn uitgebarsten.

Wesphael en zijn vrouw verbleven donderdagavond 31 oktober in hotel Mondo in Oostende. Volgens de medeoprichter van Ecolo had het koppel ruzie, waarna het tot een kort handgemeen kwam. Wesphael ging slapen en trof zijn vrouw naar eigen zeggen dood aan in de badkamer. Hij beweerde dat ze zelfmoord had gepleegd.

Het parket hecht echter geen geloof aan het verhaal van de Waalse politicus. De verwondingen bij het slachtoffer en het toxicologisch onderzoek wijzen volgens het parket op een gewelddadige dood.

Nu blijkt dus dat Pirotton bij haar aankomst in het Oostendse hotel een telefoontje kreeg van haar (ex)minnaar. Met die man was Pirotton lang samen alvorens met Wesphael te trouwen. De man verklaarde aan de politie dat hij Wesphael herhaaldelijk hoorde roepen op zijn vrouw tijdens het telefoongesprek.

De politie nam donderdagnamiddag, tijdens een huiszoeking bij het echtpaar thuis in de Luikse wijk Laveu, geschriften en een computer mee. In een brief aan haar zoon Victor schreef Pirotton dat ze ‘naar de zee vertrok om afstand te nemen en dat ze een echtscheidingsprocedure zou opstarten bij haar terugkeer’, aldus RTL-TVI.

Steeds volgens de tv-zender zou Wesphael aan de politie toegegeven hebben dat ze ‘ruzie’ hadden, maar niet dat hij zijn vrouw verstikte met een plastic zak.

Vandaag vindt in Oostende een reconstructie van de feiten plaats. Die moet meer duidelijkheid opleveren over wat zich op 31 oktober precies heeft afgespeeld.

Overigens heeft de advocaat van Wesphael, meester Steven Henderickx, zich teruggetrokken. Wesphael zal voortaan verdedigd worden door de Brusselse advocaat Tom Bauwens.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud