Bart Somers, populairst in de centrumsteden

Een overzicht van de politieke strijd na de gemeenteraadsverkiezingen.
 • Somers populairste in centrumsteden

  Met bijna 77.000 voorkeurstemmen is Antwerps burgemeester Bart De Wever de stemmenkampioen van de gemeenteraadsverkiezingen. In zijn stad laat hij zijn uitdagers ver achter zich. Doordat Antwerpen ook de meeste inwoners telt, komt geen andere Vlaamse politicus in zijn buurt.

  Om de verschillen om basis van inwonersaantallen uit te schakelen wordt het aantal voorkeurstemmen soms gedeeld door het totale aantal kiezers in een gemeente. Dat geeft de penetratiegraad van een politicus. Op basis van die ratio blijkt Sandy Evrard (MLM), de burgemeester van Mesen, de stemmenkampioen. 66 procent van de kiezers van de kleine West-Vlaamse gemeente kleurde het bolletje achter zijn naam. Andere opvallende scores worden neergezet door Joachim Coens, de burgemeester van Damme (CD&V, 35%), Leopold Lippens, de burgervader van Knokke (Gemeentebelangen, 32%) en Jean-Marie Dedecker (LDD, 30%).

  In de centrumsteden is Bart Somers (Open VLD) de populairste burgemeester. Hij kreeg de steun van 29 procent van de stemgerechtigde inwoners van zijn gemeente. Hij wordt meteen gevolgd door zijn de Genkse burgemeester Wim Dries (CD&V, 28%) en zijn Roeselaarse collega Kris Declercq (CD&V, 28%). Bart De Wever kreeg 27 procent van de Antwerpsestemmen.

  De voorkeurstemmen leren nog een paar andere interessante lessen. Zo blijft de CD&V van titelvoerend burgemeester en Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits de grootste in Torhout. Maar Kristof Audenaert, het nummer twee van haar lijst, haalt meer stemmen en Crevits bood hem de sjerp aan. In Brakel werd titelvoerend burgemeester Alexander De Croo met Open VLD de grootste, maar Stefaan Devleeschouwer, het nummer drie van zijn lijst, haalde eveneens meer stemmen. Devleeschouwer wordt eveneens burgemeester.

  Hierbij sluiten we de liveblog af. Volg het nieuws verder op tijd.be. 

 • Rutten zet CD&V buitenspel in Aarschot

  Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten hoopt op een paarsgele coalitie in Aarschot. Ze start daarvoor gesprekken met de sp.a en de N-VA.

  Open VLD werd zondag met tien zetels de grootste partij. De CD&V van burgemeester André Peeters werd afgestraft.

 • Mathias De Clercq is kampioen van de voorkeurstemmen

  Nu de volledige verkiezingsuitslag voor Gent binnen is, staat Mathias De Clercq (Open VLD) afgetekend aan de leiding.

  Dankzij de voorkeurstemmen trekt Groen ook het laken naar zich toe binnen de coalitie sp.a-Groen. Van de 21 zetels voor de kartellijst gaan er slechts zeven naar sp.a. Bovendien dreigt sp.a nog een zetel te verliezen aan Groen, omdat uittredend burgemeester Daniël Termont (sp.a) niet van plan is zijn mandaat op te nemen. De eerste opvolger die zijn plek inneemt is van Groen.

 • Groen: 'Geen meerderheid zonder kartel in Gent'

  In Gent is Groen niet onder de indruk van de demarche van Open VLD en CD&V om samen een meerderheid op de been te brengen. 'We nemen er akte van', zeggen Filip Watteeuw en Elke Decruyenaere. 'Maar in Gent is geen meerderheid mogelijk zonder kartel.'

  Zondag zei Groen al niet van plan te zijn het kartel met sp.a op te blazen. Het gerucht deed de ronde dat de partij dat van plan was.

 • Hoe verloopt de coalitievorming?

  Chef Politiek Bert Rymen bespreekt met journalist Barbara Moens hoe de coalitievorming één dag na de verkiezingen verloopt.

  Verkiezingen 2018 coalities


 • Volledige resultaten Gent bekend

  Het kartel sp.a-Groen haalt 21 zetels in Gent. Open VLD haalt er 15. Dat blijkt uit volledige uitslag die maandagmiddag bekendgemaakt is.

  De zetelverdeling blijft dus ongewijzigd. N-VA heeft 6 zetels, CD&V en Vlaams Belang 4 en PVDA haalt 3 zetels binnen.

 • Bredene blijft rood bastion

  Bredene is de enige gemeente in West-Vlaanderen waar de sp.a de absolute meerderheid haalt, met 50,2 procent van de stemmen. De oppositie was kansloos tegen de populaire burgemeester Steve Vandenberghe.

  De Tijd ging in september een dag met hem op pad.

  Steve Vandenberghe, sp.a burgemeester met een absolute meerderheid

 • CD&V en VLD klinken zich aan elkaar vast in Gent

  CD&V en Open VLD willen een coalitie op de been brengen in Gent. Dat melden lijsttrekkers Mathias De Clercq en Mieke Vanhecke.

  'De voorbije weken en maanden hebben we vastgesteld dat er een sterk wederzijds respect is tussen Mieke Van Hecke en mezelf', zegt De Clercq. 'Gezien Mathias zijn overweldigende score willen we de krachten bundelen om een nieuwe coalitie op de been te brengen', zegt Van Hecke.

  De twee partijen halen volgens de jongste - zo goed als volledige - resultaten samen 19 zetels in de Gentse gemeenteraad. Dat zijn er acht te weinig voor een meerderheid. De steun van de N-VA is onvoldoende, dus CD&V en Open VLD lijken uit op een splitsing van het kartel sp.a-Groen. 

 • Groene golf overspoelt België

  De groenen kunnen tevreden terugblikken op de gemeenteraadsverkiezingen. Groen haalt minstens 541 gemeenteraadsleden binnen, 75 procent meer dan in 2012. Het zetelt ook in een recordaantal (209) gemeenteraden en is in Brussel de grootste Vlaamse partij met 28 gemeenteraadsleden.

  Haar zusterpartij Ecolo levert de burgemeester in zeker negen Waalse en drie Brusselse gemeentes. 'We zijn in vorm. De roep naar een diepe verandering in de samenleving is er. We moeten daarvan profiteren', zei voorzitter Patrick Dupriez over de verkiezingen van 2019.

 • PS praat met PTB, Vert Ardent en MR in Luik

  De PS van burgemeester Willy Demeyer blijft ondanks een verlies van vijf zetels de grootste partij in Luik. Demeyer wil dinsdag samenzitten met de PTB, de MR en de burgerbeweging Vert Ardent. Met de huidige coalitiepartner cdH is de relatie wat verzuurd. Bovendien halen beide partijen geen meerderheid meer.

 • Crombez blijft voorzitter sp.a

  Ondanks zijn uitspraak dat hij zou opstappen bij tegenvallende resultaten blijft John Crombez de voorzitter van de sp.a. Het partijbureau heeft hem gevraagd de federale, regionale en Europese verkiezingen van volgend jaar voor te bereiden.

  De socialisten kregen zondag klappen in meerdere centrumsteden. 

 • Links bestuur in Charleroi

  De PS en de PTB voeren de komende dagen gesprekken in Charleroi, de stad van PS-burgemeester Paul Magnette.

  De PTB ging er fors op vooruit. Ze haalde 15,7 procent van de stemmen binnen, een stijging met 12,3 procentpunten of 8 zetels. Partijwoordvoerder Germain Mugemangango waarschuwde Magnette dat zijn partij op het beleid wil wegen. 'We zijn hier niet om het vijfde wiel aan de wagen te spelen', zei hij.

  De PS behield de volstrekte meerderheid in zetels (26 van de 42).

  PS-burgemeester Paul Magnette. ©BELGA

 • Sp.a behoudt sjerp in Harelbeke

  In Harelbeke blijft Alain Top (sp.a) burgemeester. Hij ruilt N-VA en Open Vld wel in voor CD&V.

  Harelbeke was een van de weinige gemeenten in West-Vlaanderen waar de sp.a overeind bleef. Tekenend is dat dat lukte doordat de partij in kartel met Groen opkwam.

 • PS en MR besturen samen in Verviers

  Wordt de MR alleen in Brussel naar de oppositie geduwd, maar niet in Wallonië? In Verviers hebben de PS en de MR alvast zonet een bestuursakkoord gesloten.

 • De Clerq wint in voorkeurstemmen van de groenen

  Voor wat het waard is: mocht de strijd om het Gentse burgemeesterschap beslist worden door het aantal voorkeurstemmen te tellen, winnen de liberalen.

 • Sp.a verliest ook Herentals

  De sp.a zal niet voor de vierde keer op rij de burgemeester van Herentals leveren. CD&V heeft een bestuursakkoord met N-VA gesloten. CD&V-lijsttrekker Mien Van Olmen wordt burgemeester.

 • Ook in Anderlecht dreigt oppositie voor MR

  De MR dreigt ook in Anderlecht in de oppositie te belanden.

  Eerder was al duidelijk dat de partij niet langer in de meerderheid zit in Brussel en Sint-Agatha Berchem en dat ze de burgemeestersjerps verliest in Vorst, Elsene en Molenbeek.

 • Niemand vraagt ontslag Crombez

  Ook het partijbureau van sp.a buigt zich maandagmiddag over de resultaten van de gemeenteraadsverkiezingen. Een aantal kopstukken gaf voor aanvang aan dat voorzitter John Crombez niet noodzakelijk hoeft op te stappen.

  'Ik weet niet of dat een goed idee is', zei de Vilvoordse burgemeester Hans Bonte. 'Het ziet er in elk geval niet goed uit. Op veel plaatsen gaan we achteruit en worden we uit de coalitie gebonjourd', analyseerde hij.

  'Dit is niet bepaald een uitslag die erg positief is voor ons', vulde Bert Anciaux aan. 'Vlaanderen heeft rechts gekozen'.

  Brussels minister Pascal Smet zat op dezelfde golflengte. Hij had het over een Vlaanderen dat 'duidelijk verrechtst' en noemde Brussel 'een baken van hoop'.

  Voormalig Antwerps burgemeester Leona Detiège noemde de uitslag 'niet al te fameus' in Antwerpen, al zag ze wel dat sp.a in een aantal coalities standhoudt.

  Voorzitter Crombez had enkele maanden geleden al aangekondigd dat hij zijn conclusies zou trekken bij een slecht resultaat. 'Ik weet niet of dat een goed idee is', reageert Bonte. Anciaux zegt dat de partij moet vernieuwen en dat dat 'samen met John' moet gebeuren". 

 • Groen wil niet mee besturen in Antwerpen

  Terwijl Groen volop gaat voor het burgemeesterschap van Gent, is ze geen kandidaat om in Antwerpen met de N-VA te besturen. Wouter Van Besien zegt dat hij wel zal praten met N-VA-burgemeester Bart De Wever.

 • Groen en Open VLD strijden in Gent

  In Gent lijkt de lijsttrekker van de  lijst met het meest stemmen, Ruddy Coddens van sp.a-Groen, niet langer mee te spelen in de race om de burgemeestersjerp.

  Omdat Groen veel meer zetels in de wacht sleepte dan sp.a, neemt Groen het voortouw in de strijd om de burgemeester.

  Bij Open VLD claimde Mathias De Clercq zondagavond al dat Gent een liberale burgemeester krijgt, maar het is nog altijd niet duidelijk wie hem aan een meerderheid helpt.

  ©Karoly Effenberger

 • CD&V verovert socialistisch bastion Lommel

  In Lommel wordt de christen-democraat Bob Nijs burgemeester. Daarmee komt een einde aan dertig jaar socialistisch bestuur. Van 1989 was achtereenvolgens Louis Vanvelthoven en zijn zoon Peter Vanvelthoven burgemeester.

  Bob Nijs zal een coalitie van CD&V en N-VA leiden.

 • Alleen maar winnaars

  Het rondje van de partijbureaus leert dat er ook maandag alleen maar winnaars lijken te zijn. Ook N-VA-voorzitter Bart De Wever zet de overwinning in Antwerpen in de spotlights.

 • CD&V rondt kaap 100 burgemeesters

  Op het CD&V-partijbestuur overheerst maandag een gevoel van tevredenheid en opluchting dat de christendemocraten lokaal de grootste partij blijven van Vlaanderen. De door CD&V gevreesde 'gele golf' van N-VA is uitgebleven.

  'We zitten net aan 100 burgemeesters en er moeten op tientallen plaatsen nog meerderheden gevormd worden', klinkt het. Dat N-VA er niet in geslaagd is het lokale marktleiderschap van CD&V over te nemen, zorgt  voor een gevoel van opluchting op de Wetstraat 89.

  Buiten de provincie Antwerpen kleurt de kaart van Vlaanderen op veel plaatsen nog oranje. CD&V was in 2012 op 139 plaatsen de grootste partij en leverde 137 burgemeesters. 'Nu zijn we op 120 plaatsen de grootste, waarbij je natuurlijk moet rekening houden met de gemeentefusies en leveren we al op 100 plaatsen de burgemeester', zegt woordvoerder Steffen Van Roosbroeck. 'We hadden in 50 steden en gemeenten een absolute meerderheid. Nu zijn er dat nog 47. Dat is een mooie status quo', klinkt het nog.

  Dat de partij in Antwerpen met lijsttrekker Kris Peeters onder de verwachtingen is gebleven, fors achteruit boert in Kortrijk en ook steden als Ieper en Hasselt verliest, wordt volgens de partijtop gecompenseerd door winst in andere steden. Zo wordt CD&V bijvoorbeeld de grootste in Brugge en zijn de christendemocraten ook de grootste in een aantal Limburgse steden zoals Genk, Beringen en Lommel.

 • Marine Le Pen feliciteert Vlaams Belang

  Marine Le Pen, voorzitster van het extreem-rechtse Rassemblement National - het vroegere Front National - feliciteert het Vlaams Belang en Alternative für Deutschland, dat zondag met tien procent van de stemmen voor het eerst in het deelstaatparlement van de Duitse deelstaat Beieren komt.

 • Wouter Beke blijft burgemeester

  CD&V-voorzitter Wouter Beke blijft burgemeester van Leopoldsburg. De huidige coalitie van CD&V en sp.a wordt verdergezet. Na een nek-aan-nekrace is CD&V opnieuw de grootste partij in het Limburgse Leopoldsburg met 30,8 procent.

  Dat maakt dat alle voorzitters van de meerderheidspartijen zo goed als zeker burgemeester blijven of worden: Bart De Wever in Antwerpen, Gwendolyn Rutten in Aarschot en Wouter Beke in Leopoldsburg.

 • Liberalen strijdvaardig in Gent en Oostende

  Mathias De Clercq en Bart Tommelein kregen maandag bij de start van het partijbureau van Open VLD de volle steun voor hun ambities om burgemeester van respectievelijk Gent en Oostende te worden.

  'Als ik zie welke resultaten Bart Somers (in Mechelen) en Vincent Van Quickenborne (in Kortrijk) halen, dan kan ik Gent en Oostende alleen maar een liberale burgemeester aanraden', zei vicepremier Alexander De Croo.

  De Croo vindt het niet abnormaal dat De Clercq het voortouw zou nemen in de coalitievorming in Gent en Bart Tommelein in Oostende, ook al zijn ze er niet de grootste partij. In beide gevallen is Open VLD 'de partij die serieus vooruitgaat', zegt hij.

  'We hebben in Gent een historisch resultaat behaald en we zijn er de grootste fractie', stelde partijvoorzitster Gwendolyn Rutten. 'Ik steun Mathias De Clercq volledig. Gent verdient zo'n burgemeester.'

 • Magnette stemmenkampioen in Wallonië

  PS-burgemeester Paul Magnette haalde zondag 22.475 voorkeursstemmen in Charleroi, en is daarmee de Waalse stemmenkampioen. De Carolo-burgemeester heeft een grote voorsprong op cdH'er Maxime Prévot in Namen, met 12.825 stemmen, en Willy Demeyer van de Luikse PS, die er 11.293 binnenrijfde.

  Nicolas Martin, die de PS-lijst in Bergen trok, volgt op de vierde plaats met 10.681 stemmen. Uittredend burgemeester in Bergen en oud-premier Elio Di Rupo vervolledigt de top 5, met 7.664 voorkeursstemmen.

 • Gwendolyn Rutten wordt burgemeester

  Gwendolyn Rutten, de voorzitster van Open Vld, heeft een akkoord bereikt over een coalitie in Aarschot. Zijzelf wordt er burgemeester, zei ze maandag voor aanvang van het partijbestuur. Rutten wilde nog niet kwijt met wie ze zal samenwerken.

 • Groen houdt boot af in Antwerpen

  Groen is in Antwerpen niet happig om met de N-VA te praten over een coalitie. 

  Ook na de oproep van Bart De Wever om te kijken of samenwerken toch niet kan, houdt Groen-voorzitter Meyrem Almaci de boot af. 'De twee modellen tussen N-VA en Groen staan op cruciale punten haaks op elkaar, dat is niet veranderd', zegt ze op Radio 1. 'Ik zie niet in hoe die twee kunnen samengaan.'

 • De Wever 'bekijkt' situatie in Ninove

  In Ninove vraagt Forza Ninove van Vlaams Belanger Guy D'Haeseleer om samen te besturen met de N-VA. Forza Ninove haalde vijftien van de 33 zetels en wil samen met de twee zetels van de N-VA een meerderheid vormen.

  N-VA-voorzitter Bart De Wever 'staat daar niet voor te springen', zei hij maandagochtend. 'We gaan die situatie intern moeten bekijken. Ik zeg zeker geen ja, maar als iemand 40 procent van de stemmen haalt, dan is dat wel een heel sterk democratisch mandaat', zei hij.

  Uitsluitsel wil De Wever nog niet geven. 'De algemene lijn is dat wij met extremisten niet besturen, en dat blijft zo. Maar in Ninove is er een bijzondere situatie. Ik ben geen fan van monstercoalities om iemand uit te sluiten, maar ik ben er ook geen fan van om iemand van een extreme partij aan de sjerp te helpen.'

 • Sp.a uit Limburgs provinciebestuur geknikkerd

  Voor het eerst in decennia zal sp.a niet meebesturen in de provincie Limburg. CD&V, N-VA en Open Vld hebben een akkoord bereikt over het Limburgse provinciebestuur,  bevestigt N-VA-kopstuk Steven Vandeput.

  In de provincie Antwerpen lijkt een coalitie tussen N-VA en CD&V in de maak, opnieuw zonder sp.a.

  In Oost-Vlaanderen willen Groen en N-VA samen besturen, maar de twee partijen zoeken nog een derde partner.

 • PS blijft baas in Charleroi en Seraing

  De PS behoudt zijn absolute meerderheid in de Waalse steden Seraing en Charleroi.

  In Seraing kwamen de socialisten verzwakt naar de kiezer, nadat Alain Mathot zich in juni terugtrok. De partij heeft er vier zetels verloren, maar behoudt de absolute meerderheid met één zetel op overschot. Mogelijk worden er coalitiegesprekken opgestart met de MR of Ecolo.

  Ook in Charleroi behoudt de PS de absolute meerderheid, met 26 zetels op 42. Ook hier zouden coalitiegesprekken gevoerd worden, met als potentiële kandidaten de MR, C+, Ecolo of zelfs Défi.

  In beide steden spreekt de PS dus niet met de PTB, die er zetels won.

 • Katrien Partyka (CD&V) blijft burgemeester Tienen

  In Tienen hebben CD&V, N-VA, Open Vld en Groen beslist om hun bestuurscoalitie verder te zetten. Vlaams parlementslid Katrien Partyka (CD&V) blijft burgemeester.

  De coalitie kwam in 2015 tot stand na een verklaring van onbestuurbaarheid waarbij sp.a naar de oppositie werd verwezen.

  In een mededeling wijst Partyka op het feit dat de CD&V voor het eerst in de geschiedenis van Tienen de grootste partij geworden is.

 • Goede Vlaamse score in Brussel

  Bij de gemeenteraadsverkiezingen zondag in het Brussels gewest werden in totaal 87 Nederlandstaligen verkozen. Dat zijn er 9 meer dan in 2012, zo heeft BRUZZ berekend.

  Ecolo-Groen levert de meeste Nederlandstaligen, 28. Daarna volgen Open Vld (17), sp.a (14), CD&V (11), N-VA (7) en PVDA (6).

  Daarnaast raakten ook 4 Nederlandstaligen als onafhankelijke verkozen. Vlaams Belang heeft geen verkozenen meer in de Brusselse gemeenteraden.

  Het aantal Nederlandstaligen kan nog stijgen bij de eedafleggingen. Veertien Nederlandstaligen staan immers als eerste opvolger.

 • Michel verliest meerderheid op basis van provincie-uitslag

  Wie de uitslag van de provincieraadsverkiezingen extrapoleert naar de federale en Vlaamse verkiezingen van volgend jaar, ziet dat de huidige coalitie op federaal niveau geen meerderheid meer haalt. De Vlaamse coalitie daarentegen kan er wel een vervolg aan breien. Dat melden academici Gert-Jan Put, Jef Smulders en Bart Maddens van het onderzoeksinstituut Vives (KU Leuven).

  Uit de simulatie blijkt dat N-VA respectievelijk negen en elf zetels zou verliezen in Kamer en Vlaams parlement. Vlaams Belang daarentegen wint respectievelijk zeven en elf zetels in beide parlementen.

  Groen zou er zes en acht zetels bij krijgen in Kamer en Vlaams parlement.

  In Franstalig België maken Ecolo en PVDA een grote sprong vooruit. PS gaat fors achteruit terwijl het cdH en MR lichter verliezen.

  Een en ander maakt dat een voortzetting van de regering-Michel niet langer mogelijk zou zijn. De coalitie van N-VA, MR, CD&V en Open Vld zou slechts 73 van de 150 zetels halen.

  In het Vlaams parlement daarentegen haalt de Zweedse coalitie 73 van de 124 zetels en is een voortzetting wel mogelijk.

  Andere constellaties zonder N-VA leveren geen werkbare meerderheid.

 • Overzicht coalitiegesprekken centrumsteden

  Antwerpen: niemand kan rond N-VA-voorzitter Bart De Wever als burgemeester.

  Gent: Mathias De Clercq (Open VLD) claimt de burgemeestersjerp, maar het is niet duidelijk wie hem steunt.

  Brugge: CD&V'er Dirk De fauw herovert de burgemeestersjerp van sp.a, in een coalitie met sp.a en Open VLD.

  Leuven: Sp.a behoudt de stad. Mohamed Ridouani lost Louis Tobback af als burgemeester.

  Mechelen: de stadslijst van burgemeester Bart Somers (Open VLD) haalt een absolute meerderheid

  Aalst: N-VA blijft de grootste en onderhandelt met CD&V en Open VLD over een coalitie.

  Hasselt: Steven Vandeput wordt burgemeester in een coalitie van N-VA, Roodgroen+ en Open VLD

  Kortrijk: Burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD) is aan zet om een coalitie te vormen.

  Sint-Niklaas: N-VA-burgemeester Lieven Dehandschutter won de verkiezingen en is aan zet.

  Oostende: Bart Tommelein (Open VLD) en Johan Vande Lanotte (sp.a) strijden om het burgemeesterschap

  Genk: CD&V won de verkiezingen en spreekt met de N-VA.

  Roeselare: CD&V-burgemeester Kris Declercq is aan zet.

  Turnhout: N-VA is de grootste partij en is aan zet.

 • Bart De Wever steekt hand uit naar Groen

  Op Radio 1 opent de Antwerpse burgemeester Bart De Wever de deur naar Groen-lijsttrekker Wouter Van Besien.

  De Wever maakte namelijk duidelijk dat de huidige coalitie van N-VA, CD&V en Open VLD voortzetten niet evident is omdat ze maar één zetel op overschot heeft. 'Antwerpen is te groot en te complex om met een nipte meerderheid te besturen', zegt hij daarover.

  Hij stak vervolgens de hand uit naar Groen: 'je moet zeker met de winnaars praten. Groen heeft ten slotte een zeer goede beurt gemaakt. Bovendien bezitten ze een paar thema's die sterk leven bij de bevolking en waar ik niet tegen ben. Als een partij zegt dat polarisatie slecht is, moet ze ook een uitgestoken hand durven aanvaarden en uit de loopgravenoorlog komen.'

 • Bekijk de resultaten en bouw zelf uw coalitie

  De resultaten

  Bekijk alle resultaten van uw gemeente op onze interactieve kaart.

 • De vlucht vooruit van Mathias De Clercq

  In Gent ontspint zich een zenuwslopende strijd om de burgemeestersjerp. Open VLD-lijsttrekker Mathias De Clercq claimde die zondag al snel, maar nadien bleek dat hij niet aan de vereiste zetels geraakt om een meerderheidscoalitie te bouwen zonder het kartel sp.a-Groen.

  Dat kartel houdt voorlopig stand, maar de machtsverhoudingen zijn er helemaal naar de kant van Groen overgeheld, waardoor Rudy Coddens, kandidaat burgemeester voor de sp.a, ook niet zonder meer het burgemeesterschap kan opeisen. Een verslag van een zenuwslopende namiddag en avond kan u hier nog eens lezen.

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud