CD&V gaat voor 1 miljoen huisbezoeken

Wouter Beke tijdens zijn toespraak in Lint. ©BELGA

CD&V wil in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 1 miljoen huisbezoeken doen. Dat zei voorzitter Wouter Beke in zijn nieuwjaarsspeech zaterdag.

CD&V blies zaterdag verzamelen in de AED-studios in het Antwerpse Lint. Beke maakte van de gelegenheid gebruik om op te roepen voor een fatsoenlijker politiek debat. Daarbij werden geen namen genoemd, maar tussen de regels was duidelijk dat Beke niet hoog oploopt met de stijl van coalitiepartner N-VA.

‘Ik kreeg in een artikel de kritiek dat ik een rationeel politicus ben. Stel je voor, een rationele politicus de dag van vandaag. Ik geef toe, ik loop inderdaad niet voortdurend zenuwachtig te Twitteren. Mijn stijl zou niet passen in dit tijdsgewricht. Maar mijn stijl is onze stijl. als het echt moet, zullen we tegen dat tijdsgewricht ingaan. Ik ben niet polariserend. Ik denk dat je door samenwerking verder geraakt dan door tegenwerking of zondebokken aanduiden.’

Beke maakte van de gelegenheid gebruik om de CD&V-campagne voor de lokale verkiezingen dit jaar op de agenda te zetten. De partij trekt in oktober naar de kiezer met de slogan 'de weg vooruit'. Niet links, niet rechts, maar recht door het centrum, zo luidt de verklaring.Een campagne die verbinding en gezond verstand moet uitstralen, legde Beke uit.

Om die campagne te ondersteunen, wil CD&V voor de verkiezingen 1 miljoen huisbezoeken doen om kiezers te overtuigen. 'Want de weg vooruit begint bij de voordeur', aldus Beke.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content