Christian Leysen trekt Antwerpse lijst Open VLD

Christian Leysen was eerder topman van het logistiek bedrijf Ahlers. ©Wim Kempenaers

De Antwerpse ondernemer Christian Leysen trekt de Kamerlijst voor Open VLD in Antwerpen.

Leysen was tot vorig jaar topman van zijn logistiek bedrijf Ahlers. Toen gaf de zoon van André Leysen de fakkel bij Ahlers door aan Stefan Van Doorslaer. Hij is nog voorzitter van de AXE-groep (Ahlers, het IT-bedrijf Xylos en een investeringsmaatschappij met Ackermans & van Haaren) en heeft nog talrijke andere bestuursmandaten, waaronder bij de VRT. 

De 64-jarige Leysen is al langer lid van Open VLD. Hij werd in 2000 verkozen tot Antwerps gemeenteraadslid voor de liberalen en zetelde tot 2003.

Open VLD is een partij die niet alleen problemen ziet, maar ze ook oplost.
Christian Leysen
Lijsttrekker Kamer Open VLD Antwerpen

Hij zal bij de verkiezingen van mei de Kamerlijst trekken. Partijvoorzitster Gwendolyn Rutten was al een hele tijd op zoek naar een wit konijn voor de Antwerpse lijst, maar verschillende gesprekken liepen op niets uit. Rutten kwam uiteindelijk op minister Philippe De Backer uit, maar die besliste onverwacht uit te politiek te stappen. Daardoor moest Rutten halsoverkop op zoek naar een vervanger. 

Bart Somers

De bedoeling was om in Antwerpen nog een vrouwelijke lijsttrekker aan te duiden. Die komt er niet. De lijst voor het Vlaams Parlement wordt in Antwerpen getrokken door Mechels burgemeester Bart Somers. 

'Open VLD is een partij die niet alleen problemen ziet, maar ze ook oplost', zegt Leysen. 'Wie mij kent, weet dat ik niet ga praten maar doen.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud