Darya Safai komt op N-VA-lijst met Theo Francken

©Dieter Telemans

De Belgisch-Iraanse vrouwenrechtenactiviste Darya Safai (42) wordt N-VA-politica. De partij zal haar volgend jaar uitspelen als extra troef op de Vlaams-Brabantse lijst van Theo Francken.

Eerder raakte al bekend dat Safai gevraagd werd om op te komen voor N-VA voor de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen, maar dat gaat dus niet door. In een interview in Het Laatste Nieuws laat Safai de mogelijkheid wel open dat ze dit jaar zou opkomen op de Nederlandstalige lijst bij de gemeenteraadsverkiezingen in Wemmel.

Voor N-VA moet Safai het symbool worden van geslaagde migratie, klinkt het. Safai vluchtte in 1999 vanuit Teheran naar België. Ze strijdt wereldwijd voor vrouwenrechten en is kritisch voor de politieke islam en de hoofddoek.

In een veelbesproken interview met De Tijd gaf ze vorig jaar de boodschap dat Vlamingen ‘gerust banger mogen zijn’ van het islamisme in Europa. ‘Ik heb geleefd in een islamitische staat waar religieuze wetten gelden. Ik ben er bang voor. Ik verzet me tegen al wie zegt dat kritiek op het islamisme polariseert en terreur in de hand werkt’, aldus Safai.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud