De Clercq en Watteeuw co-formateurs vierpartijencoalitie

©Karoly Effenberger

In Gent zijn Open VLD, CD&V en het kartel sp.a-groen het eens geraakt om onderhandelingen op te starten voor een vierpartijencoalitie. Mathias De Clercq (Open VLD) en Filip Watteeuw (Groen) zijn de formateurs.

In Gent lijkt er dan toch schot in de zaak te komen. Gisteren leek de situatie nog uitzichtloos, omdat niet duidelijk was wie nu het initiatief zou nemen om een coalitie op de been te brengen. Het kartel sp.a-groen, die de meeste zetels haalde of Open VLD en CD&V die zich na de verkiezingen aan elkaar hebben vastgeklikt. Beide blokken zijn ongeveer even groot en hebben bovendien een eigen burgemeesterskandidaat, respectievelijk Filip Watteeuw (Groen) en Mathias De Clercq (Open VLD). Het resultaat was dat beide blokken elkaar uitnodigden op de koffie.

Maar intussen zijn er gesprekken geweest tussen de verschillende partijen, vernam De Tijd. In een persbericht bevestigen de vier partijen dat ze onderhandelingen opstarten over de vorming van een coalitie. Het initiatiefrecht zou gedeeld worden. Dat betekent dat De Clercq en Watteeuw de rol van formateur op zich zouden nemen.

'Er zal gewerkt worden in alle luwte en rust. We nemen hiervoor de nodige tijd', klinkt het. Wie burgemeester wordt van de nieuwe coalitie, is nog niet duidelijk.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud