Kherbache en Gennez trekken sp.a-lijsten in Antwerpen

Antwerps gemeenteraadslid Yasmine Kherbache trekt de Kamerlijst Kamer. ©BELGA

Yasmine Kherbache en Caroline Gennez zullen de lijsten trekken voor sp.a in Antwerpen. Sp.a is daarmee de eerste partij die lijsttrekkers voor alle provincies heeft gekozen.

Kherbache verlaat het Vlaams niveau om de federale lijst te trekken. Ze raakte als lijstduwer op eigen kracht in de Antwerpse gemeenteraad verkozen, maar paste voor een schepenmandaat omdat ze graag nationaal actief blijft. Voor de Vlaamse lijst is de Mechelse ex-voorzitster Caroline Gennez opnieuw aan zet. 

Jinnih Beels heeft dan weer haar nationale ambities opgeborgen nu ze schepen is geworden in Antwerpen. Zij duwt wel de Vlaamse lijst. De federale lijstduwer is nog niet bekend.

De tweede plaats op de federale lijst is voor huidig Vlaams Parlementslid Jan Bertels. Antwerps gemeenteraadslid Hicham El Mzairh, die kritisch stond tegenover het Antwerpse bestuursakkoord, staat op drie. Schepen Kelly Van Tendeloo uit Heist-op-den-Berg en Stephanie Vanden Eede uit Schoten vervolledigen de topvijf.

Plaats twee op de Vlaamse lijst is voor de Turnhoutse schepen Hannes Anaf. Antwerps gemeenteraadslid Karim Bachar staat op drie. Daarna volgen Maya Detiège en Rodney Talboom. Provinciaal voorzitter Inga Verhaert is eerste opvolger. Antwerps schepen Jinnih Beels duwt de Vlaamse lijst. Ben Segers van de nationale studiedienst krijgt de eerste federale opvolgersplaats.

Sp.a heeft de ambitie het resultaat uit 2014 minstens te evenaren en met zeven Antwerpenaren naar de parlementen te trekken. 'Volgende week start de campagne', zei Kherbache na afloop van de stemming. 'Die zal draaien rond zekerheid voor iedereen.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect