Open VLD legt voorzittersdebatten stil

De debatten in de Open VLD-voorzittersverkiezingen worden stilgelegd.

De kandidaat-voorzitters bij Open VLD annuleren hun publieke debatten, zoals Els Ampe had voorgesteld.

Bart Tommelein liet donderdagmorgen weten dat ook hij de debatten wil stilleggen, naar aanleiding van de coronacrisis. 'Als kandidaat-voorzitter wil ik de fysieke campagne voor de voorzittersverkiezingen van Open VLD stopzetten en zal ik overleg plegen met organisatoren en medekandidaten', zo kondigde hij aan.

Het was afwachten wat de reactie zou zijn van Egbert Lachaert, want die lijkt steeds meer punten te scoren, naarmate de voorzitterscampagne vordert. Op een voorzittersdebat woensdagavond in Ieper in het West-Vlaanderen van Bart Tommelein startte hij al sterk, zo bleek uit een poll. Hij haalde daar 47 procent, tegenover 12 procent voor Tommelein. Na het debat had Lachaert maar liefst 66 procent van de aanwezigen aan zijn kant gekregen, terwijl Tommelein op 16 procent afklopte.

Toch laat Lachaert nu weten dat ook hij - 'tot mijn grote spijt' - na vrijdagavond geen publieke bijeenkomsten meer zal doen. Als de regering in de strijd tegen de uitbraak van het coronavirus haar advies strenger maakt, staakt hij zelfs onmiddellijk de debatten. 'Besloten meetings met beperkt publiek doe ik wel nog', klinkt het.

De uitbraak van het coronavirus doorkruist dus de campagne van de kandidaat-voorzitters bij Open VLD, die tegen eind deze maand al afgelopen is. Op vrijdag 27 maart zal de uitslag bekend worden gemaakt. Als geen van de kandidaat-voorzitters een absolute meerderheid haalt, volgt een tweede ronde, waarvan de uitslag dan op dinsdag 31 maart zal worden bekendgemaakt. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud