Tommelein wil burgemeester worden in Oostende

Vlaams minister van Energie en Begroting Bart Tommelein (Open VLD). ©Photo News

Vlaams minister van Begroting en Energie Bart Tommelein (Open VLD) wil burgemeester Johan Vande Lanotte (sp.a) van de troon stoten in Oostende.

'Als Oostendaar een duidelijke keuze maakt, dan word ik burgemeester en zal ik niet langer minister zijn.' Dat kondigde Tommelein zondagmiddag aan in VTM Nieuws.

Tommelein zit nu nog in een coalitie in Oostende onder leiding van Johan Vande Lanotte. Die laatste nam twee jaar geleden de fakkel over van Jean Vandecasteele. Vande Lanotte zou graag nog een legislatuur bij doen. Hij trekt niet onder de sp.a naar de verkiezingen maar met een stadslijst.

Maar Tommelein wil zelf burgemeester worden. Hij hoopt er wellicht op om met N-VA en CD&V een coalitie te kunnen vormen. Wie weet biedt de N-VA Tommelein de burgemeestersjerp aan in ruil voor deelname aan het bestuur.

Scoren

N-VA zit al jarenlang in de oppositie in Oostende. De vorige verkiezingen haalde de partij tien zetels. Maar Vande Lanotte koos voor dezelfde coalitie, met Open VLD en CD&V.

Als Tommelein burgemeester wil worden, zal zijn partij wel veel beter moeten scoren. Bij de vorige verkiezingen haalde Open VLD slechts zes zetels binnen. Sp.a heeft 15 zitjes in de gemeenteraad, Groen vier en CD&V drie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud