Vrijstelling belastingen voor premie zorgpersoneel

Een woon-zorgcentrum tijdens de coronalockdown. ©Photo News

Vlozo, de sectororganisatie van de uitbaters van private ouderenvoorzieningen, is in gesprek met de federale regering om eenmalige premies voor het personeel vrij te stellen van fiscale en sociale lasten.

Meerdere private ouderenvoorzieningen zijn van plan zo'n eenmalige 'dankpremie' uit te betalen aan hun personeelsleden voor hun inzet tijdens de coronacrisis. Meer dan 15.000 personeelsleden komen in aanmerking.

De sector vraagt die premie vrij te stellen van fiscale en sociale lasten. Dat houdt voor de medewerker in dat bruto gelijk is aan netto. 'Door die premies vrij te stellen van lasten krijgt de federale regering de kans nogmaals haar grote waardering te tonen voor het werk van het personeel in residentiële ouderenvoorzieningen', zegt Vlozo.

Zonder zo'n vrijstelling moet 50 procent van het brutobedrag worden afgestaan aan fiscale en sociale lasten. Boven op die brutosom moet de werkgever normaal 35 procent aan RSZ-bijdragen betalen.

Vlozo, het Vlaams Onafhankelijk Zorgnetwerk, vertegenwoordigt ruim 200 private ouderenvoorzieningen en meer dan 20.000 bewoners, goed voor 25 procent van alle Vlaamse bedden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud