Advertentie

'Al 135 miljoen euro verloren met Oosterweel'

Met het Oosterweelproject wil de Vlaamse regering de ring rond Antwerpen volledig rond maken. ©BELGA

De Vlaamse overheid heeft al veel geld verspild in het Oosterweeldossier. Door de aanhoudende problemen ging al 135 miljoen euro verloren. Dat blijkt uit een rapport van het Rekenhof.

Ministers Ben Weyts (N-VA), Joke Schauvliege (CD&V) en Annemie Turtelboom (Open Vld) verdedigen donderdag in het Vlaams parlement de vorderingen van het 'Masterplan 2020', het mobiliteitsplan voor Antwerpen dat ook de Oosterweelverbinding omvat. Er wacht hen een woelige parlementaire commissie, klinkt het in De Morgen. Uit een evaluatie van het Rekenhof blijkt namelijk dat er al veel Oosterweelgeld in rook is opgegaan.

Het Rekenhof telde alles op en kwam uit op 135,3 miljoen euro aan 'verloren kosten'. Dat op een totale rekening van iets meer dan 315 miljoen euro die de Beheersmaatschappij Antwerpen (BAM) al heeft uitgegeven voor het Oosterweelproject.

e BAM is voor 99,99 procent in handen van de Vlaamse overheid. Van al het geld dat Vlaanderen in Oosterweel heeft gepompt, ging 43 procent dus al verloren.

Maar wat is er met het geld gebeurd? Door de aanhoudende problemen met Oosterweel zijn een aantal investeringen niet meer rendabel. 'Het gaat om financiële verliezen op de rente-indekkingsproducten en uitzonderlijke afschrijvingskosten op de studiekosten voor het dubbeldekviaduct en de stedelijke ringweg', merkt het Rekenhof op.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud