Anissa Temsamani (sp.a) stopt met politiek

Foto Bert Van Den Broucke

Anissa Temsamani (sp.a) trekt zich terug uit de politiek. Haar professionele verplichtingen als pr-manager bij het milieutechnologiebedrijf Waterleau, doen haar afzien van haar deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen. Ariane Van der Borght vervangt Temsamani op de lijst van sp.a Mechelen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Dat staat zaterdag te lezen op de website van de sp.a in Mechelen. Temsamani is sinds 2009 vice-president public affairs en marketing voor het milieutechnologiebedrijf Waterleau van haar partner Luc Vriens. In die functie moet zij vaak op zakenreis naar het buitenland. Daardoor ziet ze zich genoodzaakt om haar kandidatuur in te trekken. 'Mijn professionele verplichtingen zullen de komende tijd niet afnemen. Ik ervaar dat dit niet te verzoenen is met een politiek mandaat en een drukke campagne', aldus Temsamani.

De 25-jarige Ariane Van der Borght neemt plaats 41 in op de lijst. Ze is actief bij het ACV en wil dit sociale engagement nu ook via de politiek naar buiten brengen. Van der Borght is werkzaam in de buitenschoolse kinderopvang.

In 2003 werd Temsamani staatssecretaris voor voor Arbeidsorganisatie en Welzijn op het Werk in de regering-Verhofstadt II. Na 74 dagen deed ze afstand van haar functie, nadat ze in opspraak was gekomen. Zo zou ze over haar diploma gelogen hebben.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud