Antwerpen wil winkels elke zondag open

(foto hh) ©Hilz/Hollandse Hoogte

Het Antwerpse stadsbestuur wil dat de winkels in de stad het hele jaar door op zondag open mogen zijn en vraagt daarom volgend jaar een erkenning aan als toeristische zone. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard dinsdag. De winkeliers gaven hun bezwaren op.

In de praktijk kunnen de winkels in Antwerpen ten vroegste vanaf het najaar van 2014 elke zondag open zijn. Er zou een draagvlak gegroeid zijn voor het idee uit economische noodzaak, onder meer door de sterke opkomst van e-commerce.

De vraag is nu of nog meer steden volgen. In onder meer de kuststeden, Brugge en Maasmechelen zijn de winkels al langer open op zondag, maar ook de steden Kortrijk en Gent zijn nu gewonnen voor het idee.

De ondernemersorganisatie Unizo ziet de ontwikkeling met lede ogen aan. 'Ons nationaal uitgangspunt blijft dat zondagsrust heilig is', zegt Peter Aerts van Unizo. 'Maar de kust, of een stad als Antwerpen zijn buiten categorie.' De handelaars willen wel dat het stadsbestuur extra inspanningen levert om Antwerpen in het buitenland aan te prijzen als shoppingstad.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud