Advertentie
Advertentie

Antwerpen zoekt nieuwe hoofdgebruiker voor Urban Center

Sihame El Kaouakibi bij de opening van het Urban Center. ©Patrick De Roo/ID

De stad Antwerpen gaat op zoek naar een nieuwe hoofdgebruiker voor het Urban Center, nadat ze de samenwerking met Sihame El Kaouakibi's jongerenorganisatie Let's Go Urban had stopgezet.

Het Urban Center, gelegen op het Kiel, was het zenuwcentrum van Let's Go Urban (LGU). Het gebouw is eigendom van de stad, maar Sihame El Kaouakibi, de oprichtster van LGU, kreeg miljoenen toegestopt om het Urban Center te renoveren. De stad zette maandag de samenwerking met LGU definitief stop.

De stad hoopt op de korte termijn de continuïteit van het jeugdaanbod in de wijk te garanderen. Ze wil met bestaande partnerovereenkomsten laagdrempelige dans- en beweegactiviteiten laten organiseren. Die moeten het wegvallen van het aanbod van LGU opvangen.

Op de langere termijn zoekt de stad een nieuwe hoofdgebruiker naast Kras Jeugdwerk, een jeugdwerkorganisatie die ook vrijetijdsactiviteiten op poten zet, om net als LGU in een aanbod vanuit 'urban culture' te voorzien. Dat zal gebeuren via een open oproep.

'De bedoeling is dat het aanbod zich duidelijk onderscheidt van het klassieke jeugdwelzijnsaanbod', klinkt het bij de stad. 'Kinderen en jongeren moeten de kans krijgen kennis te maken met verschillende disciplines binnen urban culture.' De stad wil voortaan het beheer van het gebouw in handen houden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud