'Antwerps drugsteam valt uit elkaar'

©BELGA

De alliantie tussen lokale en federale politie dat de Antwerpse drugsmaffia moest bestrijden, zou uit elkaar gevallen zijn door de stroeve samenwerking.

De federale drugsspeurders werken niet meer bij hun lokale collega's,schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen woensdag.

 Het Kali-team werd vorig jaar in het leven geroepen om de drugscriminaliteit in Antwerpen efficiënter aan te pakken. Op het Antwerpse Kiel namen 35 lokale speurders en 40 federale drugsspeurders hun intrek in een speciaal ingericht en beveiligd gebouw.

  Die samenwerking verliep stroef, maar na een raid twee weken geleden was de maat vol. Het lokale drugsteam rolde toen metgroot vertoon het 'Noodle-netwerk' op, een drugsbende rond twee Marokkaanse families, maar de operatie was normaal voorbehouden aan het federale team. Die speurders besloten daarop opnieuw vanuit hun oude kantoren te werken.

Burgemeester Bart De Wever (N-VA) noemt het opstappen van de federale drugsspeurders een blamage voor de werking van de veiligheidsdiensten en van de magistraten. Hij eist 'een serieuze uitleg van de ministers Koen Geens (Justitie) en Pieter De Crem(Binnenlandse Zaken)'.Korpschef Stanny De Vlieger van de federale politie ontkent dat zijn drugsspeurders zijn opgestapt. De informatie

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud