Antwerpse sp.a vindt dan toch derde schepen

Karim Bachar wordt de derde schepen van de sp.a in Antwerpen. ©BELGA

De Antwerpse sp.a draagt gemeenteraadslid Karim Bachar voor als derde schepen. Hij wordt bevoegd voor Gelijke Kansen, Inburgering en Integratie.

Na de gemeenteraadsverkiezingen van oktober vorig jaar hadden de Antwerpse sp.a-onderhandelaars drie schepenposten geclaimd. Maar die derde job raakte niet ingevuld. Nu maken alleen Tom Meeuws en Jinnih Beels deel uit van het schepencollege.

Yasmine Kherbache is opnieuw verkozen in de Kamer en mag dat zitje niet met een schepenmandaat cumuleren. De andere drie gemeenteraadsleden van de sp.a - Karim Bachar, Hicham El Mzairh en Güler Turan - stemden tegen het bestuursakkoord met de N-VA en Open VLD.

De voorkeur van de partij ging uit naar Tatjana Scheck, die als eerste opvolger in de gemeenteraad zou komen als iemand zijn zitje zou opgeven. Maar Turan, Bachar en El Mzairh zagen dat niet zitten. Bachar heeft na een lange bedenktijd toch een schepenambt aanvaard. Bachar, trainer van de zaalvoetbalploeg FT Antwerpen en techniektrainer bij Beerschot, had eerder ook al een schepenaanbod van voormalig burgemeester Patrick Janssens (sp.a) afgewezen.

Het blijft evenwel opmerkelijk dat een lid van het schepencollege tegen het bestuursakkoord stemde, maar het nu mee moet uitvoeren.

Bachar krijgt wel een vrij 'licht' schepenambt, aangezien het aanvankelijk de bedoeling was om de derde sp.a-schepen voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst - het vroegere OCMW - te maken. Dat blijft nu toch Meeuws.

Karim Bachar zetelt al sinds 2006 in de Antwerpse gemeenteraad. 'Ik heb ongelooflijk veel zin in dit engagement', laat hij dinsdagavond optekenen. 'Wie dingen wil veranderen, mag niet aan de zijlijn blijven staan maar moet de handen uit de mouwen durven steken.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud