Ban Ki Moon krijgt eredoctoraat KU Leuven

Ban Ki Moon krijgt een eredoctoraat aan de KU Leuven. ©EPA

De KU Leuven reikt volgende week donderdag op een speciale academische zitting een eredoctoraat uit aan Ban Ki Moon, secretaris-generaal van de Verenigde Naties.

Aan de Leuvense alma mater worden in principe enkel tijdens het Patroonsfeest op 2 februari eredoctoraten uitgereikt. De universiteit maakt evenwel nu een uitzondering voor Ban Ki Moon, de huidige secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Hij krijgt volgende week donderdag een eredoctoraat voor zijn rol als 'diplomatieke bruggenbouwer in de wereld'.

'Als secretaris-generaal van de Verenigde Naties speelt Ban Ki-moon een centrale rol in het streven naar mondiale vrede en verbondenheid', klinkt het in een mededeling van de KU Leuven. 'Hij slaagt erin om wereldwijd mensen samen te brengen rond belangrijke globale thema’s als klimaat, gezondheid, voedselvoorziening en onderwijs. Daarnaast erkent de KU Leuven de onophoudelijke inzet van Ban Ki-moon bij de bestrijding van conflicten over de hele wereld.'

Ban Ki Moon is zeker niet de eerste secretaris-generaal van de Verenigde Naties die een eredoctoraat van Leuven krijgen. Oe Thant - de derde secretaris-generaal - en Kurt Waldheim - de vierde - kregen allebei een bekroning in Leuven. Kofi Annan - de voorganger van Ban Ki Moon - werd dan weer gelauwerd aan de Gentse Universiteit. Dat het eredoctoraat voor Ban Ki Moon zo laat wordt aangekondigd, heeft louter te maken met 'praktische overwegingen', klinkt het. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud