Bonden De Lijn roepen reizigers op tot actie

De tramhalte bij het gerechtsgebouw in Antwerpen. (foto svh)

De vakbonden van De Lijn Antwerpen roepen reizigers op om op 28 november mee te betogen tegen de nieuwe dienstregeling van De Lijn, die sinds 1 september van kracht is. Door besparingen op buslijnen en wijzigingen in tramverbindingen zitten de trams in Antwerpen-stad eivol, zo schrijft Gazet van Antwerpen.

Op 28 november plannen de vakbonden ACOD, ACV en ACLVB een actie waarbij personeel van De Lijn Antwerpen vanaf 14u in stoet van de Franklin Rooseveltplaats naar de kantoren van De Lijn in de Grotehondstraat trekken. Ze roepen de reizigers ertoe op zich bij deze actie en optocht aan te sluiten.

'We zijn reizigers aan het verliezen', benadrukt Freddy De Wilder van ACV Openbare Diensten. 'Kippen in een legbatterij hebben recht op meer plaats dan een reiziger op de tram of de bus.' Ook kaart hij de te krappe rijtijden voor de chauffeurs aan.

Tijdens de actie zal er hinder zijn op het tram- en busnet, verwacht de krant.

De Lijn Antwerpen betreurt de actie. 'Er zijn al aanpassingen gebeurd, maar financieel is er geen enkele ruimte', stelde woordvoerder Koen Peeters tegenover Gazet van Antwerpen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud