Burgemeester Damme overleden na verkeersongeval

Dirk Bisschop ©BELGA

De burgemeester van het West-Vlaamse Damme is donderdagavond samen met zijn vriendin om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Dat bevestigt de gemeente Damme.

Het ongeval gebeurde even voor 20 uur. Dirk Bisschop (59) reed met zijn Porsche in de Weststraat toen hij om nog onbekende redenen de controle over het stuur verloor. Hierdoor belandde het voertuig in de gracht.

Voor de burgemeester van Damme kwam alle hulp te laat. De hulpdiensten konden zijn partner in eerste instantie nog reanimeren, maar later bezweek ze in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Bisschop zetelde sinds 1989 in de gemeenteraad voor de toenmalige CVP. In 2001 werd hij burgemeester van Damme. 'De stad herinnert Dirk Bisschop als een burgemeester die zeer geliefd was en dicht bij zijn bevolking stond', klinkt het in een persbericht. Het stadsbestuur betuigt zijn medeleven aan de getroffen families.

Het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge stelt een verkeersdeskundige aan om de precieze omstandigheden van het ongeval te achterhalen

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud