Advertentie
Advertentie

Caroline Pauwels Noodfonds verzamelt 225.000 euro in een jaar

VUB-rector Caroline Pauwels richtte een fonds op omdat een op de vijf VUB-studenten bijkomende steun nodig heeft tijdens de studies. ©BELGA

Het fonds voor studenten in nood dat VUB-rector Caroline Pauwels een jaar geleden oprichtte, heeft 225.000 euro verzameld.

Het Caroline Pauwels Noodfonds. Zo heet het initiatief dat de rector van de VUB het afgelopen jaar oprichtte om financiële, materiële, sociale en psychologische steun te bieden aan studenten. In dat jaar is 225.000 euro opgehaald.

Ruim een op de vijf VUB-studenten heeft tijdens de studies op een bepaald moment bijkomende steun nodig. Op dat moment volstaan talent, inzet en toewijding niet om een diploma te halen, zegt Caroline Pauwels. 'De missie van mijn Noodfonds is om gelijke onderwijskansen te waarborgen. Zo maken we onze samenleving weerbaarder en inclusiever.'

Zowel nationale als internationale studenten kunnen beperkte en tijdelijke steun krijgen via het noodfonds als de bestaande sociale voorzieningen van de VUB onvoldoende toegankelijk blijken.

De 225.000 euro werd ingezameld dankzij de VUB Foundation, dat aan filantropische fondsenwerving doet, en met de steun van 1.450 alumni, medewerkers, sympathisanten en bedrijven.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud