CD&V en N-VA zitten weer rond tafel

Binnen enkele dagen zou er een Vlaamse regering zijn ©BELGA

CD&V en N-VA zitten in alle discretie weer samen rond de onderhandelingstafel, met de bedoeling om te landen. 'We staan dicht bij een akkoord', liet aftredend minister-president Kris Peeters eerder op de dag al weten.

Peeters deed de uitspraken tijdens het Te Deum in Brussel, de traditionele religieuze plechtigheid die elk jaar plaatsvindt op de nationale feestdag.

‘Er is in grote discretie heel hard gewerkt de laatste dagen. Dus ik denk dat jullie wel op het gepaste moment geïnformeerd zullen worden’, zei Peeters.

Hij gaf toe dat vorige week enkele obstakels moesten worden overwonnen. De onderhandelaars raakten het toen niet eens over de begroting, en de gesprekken liepen zelfs enkele dagen vast. ‘De laatste loodjes kunnen soms zeer zwaar wegen’, aldus Peeters, die aangaf dat het nu niet lang meer duren.

De Tijd vernam intussen ook dat CD&V en N-VA weer samen rond de tafel zitten, nadat in het weekend een aantal knelpunten - zoals het budget voor welzijn - zijn doorgenomen. Het ziet ernaar uit dat het onderhandelingen zullen zijn tot de finish. 'Ik verwacht dat het nog een hele tijd gaat duren', liet een onderhandelaar weten.

Het lijkt zelfs niet uitgesloten dat er vanavond of vannacht een akkoord wordt bereikt, maar pas ten vroegste morgen zal zo'n Vlaams akkoord formeel beklonken worden, 'want nu zitten we met de symboliek van de 21ste juli, de nationale feestdag', klinkt het.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud