CD&V in diepe crisis, toont interne bevraging

CD&V wordt niet gespaard in internet bevraging. ©BELGA

De partijtop, de parlementsleden en het partijhoofdkwartier krijgen er stuk voor stuk van langs.

De resultaten van de interne bevraging van de 'twaalf apostelen' - een werkgroep van CD&V - zijn niet mals. Dat blijkt uit de voorlopige documenten die De Standaard mocht inkijken van een rapport dat in september uitkomt. 

De werkgroep heeft partijtoppers, parlementsleden en militanten ondervraagd in een eerste ruwe verzameling van reacties. De kritiek die naar voren komt is vernietigend. 

Zo krijgen partijtoppers als Joke Schauvliege, Kris Peeters en Pieter De Crem het verwijt 'te weinig begeesterend' te zijn. Daarnaast zijn ze vaak een 'mismatch' in hun rol in de regering. Verder is de wijze waarop de partij tot de lijstvorming komt niet transparant en weinig vernieuwend. 

Alleen Campagneboegbeeld Hilde Crevits en voorzitter Wouter Beke werden in de reacties enigszins gespaard.

Parlementsleden

Ook de parlementsleden krijgen ervan langs. Deze zouden onvoldoende zichtbaar zijn tijdens de campagne. Verder zouden sommige parlementariërs nauwelijks moeite doen voor hun job. De parlementsleden zelf hebben overigens ook hun klachten, volgens hen is er sprake van een 'gebrek aan respect'.

Voorts krijgt ook het hoofdkwartier van de partij de wind van voren. Er zou een 'vrijblijvende werksfeer van 10 tot 16 uur' zijn. Ook zou er sprake zijn van achterkamertjespolitiek. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud