Advertentie

Chat met Barbara Moens en Bart Haeck - Creëer meer elitestudenten

©Kristof Kvanaccom

'We zijn niet meer de besten van de klas,' stelt Tijd-redactrice Barbara Moens vast. Inderdaad, Vlaanderen zakt in de internationale ondewijsranking langzaam weg. De hervorming van het secundair onderwijs zou het tij moeten keren. Onderwijs speelt volgens Tijd-journalist Bart Haeck overigens ook een belangrijke rol in het integratiebeleid.

Barbara Moens leverde met haar visie op onderwijs haar bijdrage aan het verkiezingsprogramma van de redactie van De Tijd. Ze breekt een lans voor het creëren van elitestudenten. Maar iedereen moet dan wel een eerlijke kans krijgen om tot die elite te behoren. Ze pleit er tegelijk ook voor om het beroep van leerkracht op te waarderen.

Bart Haeck maakt in het verkiezingsprogramma van de redactie een analyse van de redenen waarom allochtonen zo moeilijk aan het werk geraken. Een te laag opleidingsniveau is een van de belangrijke boosdoeners.

Barbara en Bart hielden op vrijdag 4 april van 12 tot 13u een chat over onderwijs en integratie. Het geluid tijdens de eerste minuten video is niet goed (waarvoor onze excuses), nadien is het wel ok.

​​​​​​​​​​​​​​​​

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud