Communautair akkkoord krijgt fiat van Peeters

Kris Peeters (foto: Belga)

In het Vlaams Parlement heeft Kris Peeters zopas laten weten dat het communautair akkoord niet in de weg staat van het Vlaams regeerakkoord.

Volgens minister-president Peeters (CD&V) is het communautair akkoord dat de acht partijen op federaal niveau hebben afgesloten niet in tegenspraak met het Vlaams regeerakkooord en de Octupusnota. Die nota pleit voor een 'Copernicaanse omwenteling' waarbij het zwaartepunt bij de deelstaten komt te liggen.

'Bij de eerste lezing van het akkoord is het duidelijk dat enkele onderdelen van de Octopusnota een gedeeltelijke invulling krijgen', zei Peeters. 'In essentie wil het Vlaams communautair programma zoals verwoord in de Octopusnota een verantwoordelijk beleid op maat tot stand brengen'. Peeters benadrukte wel dat de zesde staatshervorming die nu op tafel ligt geen eindstation mag zijn.

Voorafgaand aan de verklaring van Peeters werd het akkoord van Di Rupo op de ministerraad van de Vlaamse Regering voorgelegd. Daar bleek dat de N-VA in de Vlaamse regering zal blijven, ook al schoten ze het akkoord af.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud