Corda Incubator moet starters laten bloeien en groeien

Stijn Bijnens is één van de mensen achter Corda. - DL ©Dries Luyten

Op de voormalige Philips-site in Hasselt is de Corda-incubator voorgesteld, een project van iMinds, LRM, de stad Hasselt en de Vlaamse overheid om startende technologiebedrijven te ondersteunen.

De kantoren in de voormalige cd-en dvd-spelerfabriek van Philips zijn nog wat leeg. Op regelmatige afstanden in een grote ruimte staan splinterbureaumeubels opgesteld, de individuele flexplekken van de Corda Incubator die vanmorgen werd voorgesteld. In afscheiden kantoor in een hoek zit zeven jonge mensen van de start-up Firewolf, een ontwikkelaar van serious games (educatieve spelapps), een spin-off van de Hogeschool Limburg PXL.

Het is het soort jonge bedrijven die de Corda Inbubator vanaf 2 oktober, wanneer het splinternieuwe hoofdgebouw van de hele Corda bedrijfscampus opengaat, wil aantrekken. Vanmorgen kwam Vlaams minister Ingrid Lieten gaf het startschot geven voor het project, geflankeerd door de Hasseltse burgemeester Hilde Claes en Stijn Bijnens, de CEO van de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM). Deze laatste is ook medeaandeelhouder in het vastgoedproject van de hele campus.

Startende bedrijven kunnen individuele werkplekken en kantoren huren om hun eerste stappen in de ondernemerswereld te zetten. Eens het hoofdkantoor klaar is, zal de incubator naar daar verhuizen, zodat ze ook gebruik kunnen maken van de lounge en het restaurant.

Corda Incubator is een strategisch project van de Vlaamse regering, het Vlaamse digitale onderzoekscentrum iMinds, de Limburgse Reconversiemaatschappij en de stad Hasselt. Bedoeling is om met deze infrastructuur het ondernemerschap in Limburg te voorzien van allerlei faciliteiten, zodat jonge bedrijven zich in de beste omstandigheden kunnen ontwikkelen. Meer specifiek willen de initiatiefnemers in de Corda Incubator starters aantrekken die actief zijn in ICT en digitale media. Ook de Limburgse Hogeschool PXL, de Universiteit Hasselt, het Vlaams Agentschap Ondernemen en Flanders Investment & Trade zijn op de campus aanwezig. 

De Corda Incubator biedt aan startende bedrijven niet enkel kantoorruimte aan, maar ook coaching, begeleiding en netwerkuitbreiding. Op de hele Corda-campus werken momenteel al 2.000 mensen in 54 bedrijven, waaronder bekende namen als Mobile Vikings en het call center van energieleverancier Luminus. Bedoeling is om dat de komende jaren op te trekken naar 4.000 jobs. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud