Crevits werkt aan betere ontsluiting Zeebrugse haven

De plannen voor een betere ontsluiting van de Zeebrugse haven via de weg worden steeds concreter. Dat zegt Vlaams minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) bij de voorstelling van de A11.

De A11 is stuk autoweg van 12 kilometer die de E34/N49 Knokke-Antwerpen moet aansluiten op de N31 (Brugge-Zeebrugge). Voor de aanleg van de snelweg, met respect voor de omgeving, is 344 miljoen euro voorzien. Tegen 2016 moet het project afgrond zijn.

 

Zeebrugge is via het land niet optimaal ontsloten. Naast een verbetering van de treininfrastructuur zijn er nu concrete plannen voor een betere weginfrastructuur.

 

Door de aanleg van de A11 zal het doorgaand verkeer waaronder veel vrachtwagens gescheiden worden van het lokale verkeer. Om dit te realiseren zijn er naast de nieuwe 2x2-autoweg ook een reeks tunnels en bruggen nodig.

 

'Waar een wil is, is een weg', zei Crevits zaterdag bij de voorstelling van het referentieontwerp van het project. 'Ooit stond wijlen minister Daniël Coens hier met zijn laarzen in de polderklei om op de noodzaak van deze weg te wijzen. Door de consensus die ik begin 2008 met de burgermeesters van Brugge, Damme en Knokke-Heist bereikte, kan hopelijk eind dit jaar de aanbesteding gebeuren en kan de weg er in 2016 liggen.

 

Voor de realisatie doet de Vlaamse overheid beroep op een publiek-private samenwerking. De aannemer die de opdracht aanvaardt, zal de weg realiseren en dertig jaar instaan voor het onderhoud. Gedurende die tijd zal hij van de Vlaamse overheid een vergoeding krijgen voor het gebruik van de weg.

 

Het ontwerp werd zaterdag positief onthaald door zowel buurtbewoners, als vertegenwoordigers van de landbouw en van de bedrijven.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud