Crombez: 'N-VA heeft zelf drugprobleem'

N-VA-voorzitter Bart De Wever en zijn collega John Crombez van de Sp.a. ©BELGA

Sp.a-voorzitter John Crombez dient Bart De Wever (N-VA) van antwoord over de drugsproblemen in Antwerpen. De Wever moet volgens hem eerst eens naar de eigen partij kijken, omdat er ook binnen de Antwerpse N-VA-top mensen zitten met een drugverleden, zo zei Crombez aan VTM Nieuws.

Maandag waarschuwde De Wever dat de tentakels van de drugsmaffia zich dreigen uit te strekken tot in de gemeenteraad. De Wever zei dat de cocaïnesmokkel in de Antwerpse haven stilaan zo'n omvang krijgt dat de hele samenleving ervan doordrongen dreigt te raken. 'Ik durf te zeggen: in Antwerpen staan we op de rand dat men zich ook politieke invloed aan het inkopen is.' De N-VA-voorzitter benadrukte wel dat 'zijn' N-VA immuun is voor een link met de drugswereld.

Klopt niet, volgens sp.a-voorzitter John Crombez. Hij beweert dat De Wever de handen eerst in eigen boezem moet steken. Binnen N-VA Antwerpen zijn er volgens Crombez personen met een drugsverleden.

'Het maakt mij kwaad dat er insinuaties komen. Corruptie bestrijd je met transparantie. Ook als er binnen de N-VA topmensen zijn met een drugsverleden of met banden met wapenfabrieken, maak het bekend. Practice what you preach', aldus Crombez.

Bart De Wever zelf is niet te spreken over de reactie van Crombez. 'Ik ga niet afdalen tot het niveau van een roddeltante, het is beneden alle niveau om dit te doen', zegt hij aan VTM Nieuws. 'Er is een groot verschil met mensen die vroeger een substantieprobleem, zoals alcoholverslaving, hebben gehad en de georganiseerde misdaad die achter het drugsmilieu zit. Ik zie helemaal het verband niet.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud