Curator eist 1 miljoen euro van Sihame El Kaouakibi

©Photo News

Sihame El Kaouakibi en haar partner hangt een schadeclaim van 1 miljoen euro boven het hoofd. De curator van hun failliete horecabedrijf wrijft hen persoonlijke aansprakelijkheid aan.

In een conclusie voor de ondernemingsrechtbank stelt de curator dat Sihame El Kaouakibi en haar partner Erika Nguyen persoonlijke fouten hebben gemaakt toen ze Point Urbain leidden, meldde 'VTM nieuws' woensdag. Het horeca- en evenementenbedrijf, dat de eventlocatie JJ House in Antwerpen uitbaat, legde in februari de boeken neer.

De schuldenberg van Point Urbain bedraagt 1,14 miljoen euro, waarvan een 'verdwenen' obligatielening van 762.000 euro en 143.000 euro aan goederen die zoek zijn. Ook het voorschot dat een koppel betaalde voor een uiteindelijk geannuleerd huwelijk in JJ House valt onder de schulden. De curator wil die schulden persoonlijk terughalen bij het onafhankelijk zetelend Vlaams Parlementslid en haar partner.

Uitspraak in april 2022

Het is de eerste keer dat de gevallen politica persoonlijk gedagvaard wordt. Bij een faillissement is het niet gebruikelijk dat bestuurders aansprakelijk worden gesteld voor de schulden die achterblijven. Volgens de curator vallen de persoonlijke fouten van El Kaouakibi en haar partner echter niet te negeren. Als de rechter de redenering volgt, dreigt het koppel persoonlijk 1 miljoen euro te moeten ophoesten. Op 21 april volgend jaar zal de rechtbank zich daarover uitspreken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud