Dader steekpartij Brugge aangehouden

©BELGA

Een van de twee daders van de steekpartij die de 19-jarige Mikey Peeters in Brugge het leven kostte, heeft zich in de nacht van zaterdag op zondag aangegeven. De onderzoeksrechter houdt de Leuvenaar aan op verdenking van moord.

De jongeman uit Leuven die zich in de nacht van zaterdag op zondag bij de politie heeft aangegeven voor de dodelijke steekpartij in Brugge, is door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van moord. Dat heeft het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge zondagavond bevestigd. Het parket weigert voor het overige elke vorm van commentaar en dit op bevel van de onderzoeksrechter. Wat het aandeel van de man is in de feiten en over de zoektocht naar de andere verdachte wil het parket niets kwijt.

De 21-jarige S.V. uit Leuven bood zichzelf aan bij de politie en het parket weet ook wie zijn kompaan is. Die is voorlopig nog voortvluchtig.

De vluchtauto van de moordenaars is ook gevonden, wellicht in Oostende. De grijze Hyundai werd naar de federale politie van Brugge getakeld voor sporenonderzoek.

Mikey Peeters werd vrijdagochtend rond 5 uur neergestoken op de markt van Brugge. Dat gebeurde na een vechtpartij. De autopsie van het slachtoffer wees uit dat hij viermaal werd gestoken in zijn rug, eenmaal in zijn hals en eenmaal in zijn nek. Twee van de vier messteken in de rug hadden zijn longen doorboord en werden hem fataal.

De politie had zaterdag een opsporingsbericht met twee robotfoto's verspreid. De twee verdachten werden tijdens hun vlucht gefilmd. Een van hen verloor tijdens de vlucht zijn bril.

Brugge is in de ban van dit drama. Tientallen mensen legden zaterdagmiddag een bloem neer op de plaats waar Mikey Peeters werd neergestoken. Vrijdagavond klonk er in de Brugse cafés een minuut lang applaus voor de jongeman en zaterdagavond werden de muziek en attracties op de Meifoor vijf minuten stilgelegd als eerbetoon aan de overleden tiener.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud