Advertentie
Advertentie

De Wever blijft N-VA voorzitter tot eind 2014

Bart De Wever blijft tot eind 2014 , naast burgemeester van Antwerpen, ook voorzitter van de N-VA. ( foto Dries Luyten) ©Dries Luyten

Bart De Wever zal tot november 2014 het burgemeesterschap van Antwerpen moeten combineren met het voorzitterschap van de N-VA. Dat vloeit voort uit een beslissing van de partijraad zaterdag.

In het najaar van 2014 verkiezen de N-VA-leden op alle niveaus een nieuw bestuur, zo luidt de beslissing van de partijraad van de N-VA.

Statutair moeten de interne bestuursverkiezingen worden georganiseerd in het voorjaar van 2014. Maar door het congres over confederalisme in januari volgend jaar en de verkiezingen van 25 mei, acht de partijraad die timing niet realistisch.

De bestuursverkiezingen verlopen in verschillende stadia. Eerst verkiezen de leden nieuwe arrondissementele besturen en afgevaardigden in de partijraad.

De nieuw geïnstalleerde partijraad duidt op zijn beurt een nieuw partijbestuur aan en start de procedure voor de voorzittersverkiezingen op. Vervolgens verkiezen alle N-VA-leden in maximum 2 rondes rechtstreeks een nieuwe voorzitter.

Die oefening neemt minimum twee maanden in beslag en zorgt voor een grote werklast voor zowel de lokale afdelingen als de partijorganisatie.

Het congres over confederalisme vindt plaats van 31 januari tot 2 februari. In de periode tussen het congres en de verkiezingen van 25 mei ook nog eens interne bestuursverkiezingen organiseren, is praktisch en logistiek een haast onmogelijke opgave, luidt het.

Om uit het vaarwater van de zomervakantie te blijven, zal de procedure begin oktober 2014 in gang worden gezet. Dat betekent dat de N-VA in november 2014 nieuwe arrondissementele besturen, een nieuwe partijraad, een nieuw partijbestuur en een nieuwe voorzitter zal hebben.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud