Advertentie

Demir hekelt te beperkte btw-verlaging sloop en renovatie

Vlaams minister van Energie en Milieu Zuhal Demir. ©Photo News

De Vlaamse regering wil dat de federale regering de btw-verlaging voor sloop en renovatie bijstuurt, zodat alle woningen daarvoor in aanmerking komen. Als dat uitblijft, staat alles klaar om de Vlaamse premie voor sloop en renovatie een jaar te verlengen en te verhogen.

De federale regering besliste onder impuls van minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) vanaf volgend jaar de btw voor sloop- en renovatiewerken naar 6 procent te verlagen, maar de Vlaamse N-VA-ministers Matthias Diependaele en Zuhal Demir hekelen dat de federale btw-verlaging beperkt blijft voor de enige en eigen woning, die ook niet meer dan 200 vierkante meter bewoonbare oppervlakte mag tellen.

'Men komt af met overhaast, ondoordacht werk en dat betreuren we, zegt Vlaams minister van Energie en Milieu Demir. 'Ik roep de federale regering op haar beslissing bij te sturen. Je kan niet enerzijds zeggen dat je de Green Deal en de 'renovation wave' steunt, en anderzijds veel te beperkte maatregelen daarvoor voorstellen. Als de Vivaldi-partijen zichzelf serieus nemen, sturen ze bij.'

Als de Vivaldi-partijen zichzelf serieus nemen, sturen ze bij.
Zuhal Demir
Vlaams minister van Energie en Milieu

Vlaams minister van Financiën Matthias Diependaele steunt zijn collega. 'Ik wil een oproep lanceren naar de federale regering: laat alle woningen in aanmerking komen voor sloop en heropbouw aan 6 procent btw. Dat is goed voor het klimaat en - laat ons er geen doekjes om winden - ook goed voor de portemonnee van de vele hardwerkende en jonge Vlamingen.'

Het Vlaams Energie- en Klimaatplan, dat ook door CD&V en Open VLD werd goedgekeurd, mikt op zo'n veralgemening van de btw-verlaging naar 6 procent voor sloop en heropbouw. 'Het federale voorstel houdt allerlei beperkingen in, waardoor we onze doelstellingen dreigen mis te lopen', zegt Demir.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud