Advertentie

Descheemaecker wordt voorzitter De Lijn

Mark Descheemaecker wordt voorzitter van De Lijn. ©BELGA

N-VA'er en oud-spoorbaas Mark Descheemaecker wordt de nieuwe voorzitter van busmaatschappij De Lijn. Dat is de uitkomst van een grote benoemingsronde die de Vlaamse regering voor de kerstvakantie heeft doorgevoerd.

De Vlaamse regering zette vrijdag het licht op groen voor de benoeming van Descheemaecker als voorzitter bij de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij. De man was eerder dit jaar lijstduwer voor N-VA bij de Europese verkiezingen. Descheemaecker bekleedt intussen al verschillende mandaten, onder meer bij Brussels Airport, de Gimv en tijdelijk de Hoge Raad voor Diamant.

Bij De Lijn komt hij in woelig water terecht: het bedrijf moet van de Vlaamse regering zwaar besparen en voert daarover onderhandelingen met de vakbonden. Vakbondssecretaris Jan Coolbrandt (ACV) hoopt dat de nieuwe voorzitter hier een verzoenende rol zal vervullen. 'Hij heeft ook een uitgesproken stijl. Vraag is of die past bij De Lijn? En ook zijn mening over bijvoorbeeld de kostendekkingsgraad is uitgesproken. Vraag is of dit niet zal botsen met de lijn die het management heeft uitgezet?'.

De ACV-secretaris merkt tenslotte op dat het om een politieke benoeming gaat, van dezelfde kleur als bevoegd minister Ben Weyts. 'Ik hoop dat men De Lijn niet gaat reduceren tot een verlengde van de politiek'. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud