Advertentie
netto

Digitaal paspoort van uw woning breidt uit met kluis

De woningpas, het digitaal paspoort van uw huis of nieuwbouwappartement, bevat voortaan ook een digitale kluis, waarin u documenten over uw woning kunt opladen en bewaren.

De woningpas werd eind 2018 gelanceerd door de Vlaamse overheid. Het is een gratis digitaal paspoort dat alle beschikbare informatie over uw woning verzamelt op één plaats.

De info is afkomstig uit databanken van onder meer het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap en Wonen Vlaanderen. Denk aan specifieke informatie over het gebouw (bouwjaar, renovatiejaar, aantal oppervlaktes...), maar ook het energieprestatiecertificaat (EPC), of uw woning geschikt is voor zonnepanelen, een renovatiestappenplan, enzovoort. De voorbije jaren is de informatie almaar meer uitgebreid.

Nu is dus ook een digitale kluis toegevoegd. U kunt er digitale bestanden, zoals plannen, attesten en keuringen, verslagen, onderhoudsdocumenten, foto's en facturen van uitgevoerde werken, op één overzichtelijke plaats bewaren.

Om als eigenaar uw woningpas te raadplegen moet u inloggen op woningpas.vlaanderen.be met uw elektronische identiteitskaart, een federaal token of met de Itsme-app. Documenten opladen in de digitale kluis doet u via het tabblad ‘Attesten en documenten’.

Enkel u als eigenaar kan de documenten zien, tenzij u beslist uw woningpas te delen met anderen, zoals uw makelaar, notaris, een huurder of een geïnteresseerde koper. Als u uw woning verkoopt, gaan alle bewaarde documenten automatisch naar de volgende eigenaar. Wenst u dat niet, dan verwijdert u gewoon de bewaarde documenten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud