Europa keldert Vlaamse win-winlening

Vlaams minister van Financiën, Philippe Muyters

De Vlaamse regering moet wellicht de zogenaamde win-winlening schrappen. De Europese Commissie ziet in de financiering van Vlaamse startende bedrijven een inbreuk op het vrij verkeer van kapitaal en een discriminatie.

De Commissie heeft de Vlaamse regering nog maar om uitleg gevraagd, als eerste stap in de inbreukprocedure. Maar zelfs bij Vlaams minister van Financiën Philippe Muyters wordt er niet aan getwijfeld dat dat de doodsteek is van het stelsel.

De win-winlening voorziet in een fiscaal voordeel voor Vlamingen (inwoners van het Vlaams Gewest) die geld lenen aan Vlaamse bedrijven (gevestigd in het Vlaams Gewest).

Het is de vierde keer dat de Vlaamse regering zich aan dezelfde steen stoot. Europese lidstaten mogen geen onderscheid maken tussen bedrijven in eigen land of in een andere lidstaat.

Eerder moest de Vlaamse regering al herhaaldelijk de zorgverzekering bijsturen. Vergevorderde Europese procedures zijn er ook tegen de jobkorting en de mama-papalening. Oplossingen liggen niet op tafel.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud