Feest met meer dan tien kan deze zomer enkel met professionele cateraar

©AFP

Bijeenkomsten in de privésfeer blijven ook deze zomer beperkt tot maximum tien personen. Wie een feest wil organiseren met meer mensen (tot maximum 50), moet dat doen onder de controle van een professionele cateraar. Of dat nu in je tuin of in een feestzaal plaatsvindt.

Dat zei de Vlaamse minister-president Jan Jambon (N-VA) zondag op de Antwerpse regionale zender ATV. 'Alles wat in juli en augustus georganiseerd wordt, moet met een professionele organisatie gebeuren, volgens de geldende regels', verduidelijkte Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) vandaag op de regionale zender ATV. 'Of een professionele cateraar nu een feest verzorgt in een zaal of bij iemand thuis, de regels blijven dezelfde.'

Een kleiner feest in de tuin organiseren kan wel zonder cateraar, maar dan mogen er niet meer dan tien mensen aanwezig zijn, kinderen tot en met 12 jaar niet meegeteld. Daarbij moet iedereen bovendien voldoende afstand houden van elkaar. Als dat niet gaat, moeten mondmaskers gedragen worden.

Komen er meer dan tien mensen feesten thuis, kan dat maar dan dient het professioneel georganiseerd te worden, volgens dezelfde regels als die in de horeca gelden. 'Een cateraar is verantwoordelijk voor de toepassing van die regels, net zoals een horecauitbater dat is in zijn café of restaurant.' Dat zou beteken dat bij een groot tuinfeest thuis de tafels minstens 1,5 meter uit elkaar staan en er hoogstens vier mensen aan een tafel mogen zitten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud